Obavijesti

Sport

Komentari 46

Musa: Hrvatskoj sam već zabio gol, znamo kako ćemo s vama!

Musa: Hrvatskoj sam već zabio gol, znamo kako ćemo s vama!
1

Andrej Kramarić je odličan, Vedran Ćorluka vrlo inteligentan, Luka Modrić najbolji. A bod protiv Hrvatske bio bi odličan, kaže Ahmed Musa, napadač našega prvog protivnika na Mundijalu u Rusiji

VIDEO

Hrvatska će Svjetsko nogometno prvenstvo otvoriti utakmicom protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu. Najveća opasnost po Danijela Subašića u tom će ogledu biti - Ahmed Musa, ponajbolji nigerijski napadač (69 nastupa, 13 golova) i član moskovskog CSKA.

Do nigerijskog napadača došli smo uz pomoć hrvatskog veznjaka u tom klubu, Kristijana Bistrovića. Ahmed Musa je, zahvaljujući svom cimeru, pronašao malo vremena.

- Moje mišljenje o Hrvatskoj? Uh, svi znamo koliko je to kvalitetna reprezentacija, pa vaši igrači igraju u najboljim svjetskim klubovima, nikome se u Rusiji neće biti lako nositi s vama. Opet, mi smo puni optimizma, imamo dobru atmosferu u reprezentaciji i vjerujemo da ćemo se u Rusiji s vama uspješno nositi.

- Za mene je daleko najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić. I koliko god cijenim vašu reprezentaciju, pa i sve vaše igrače, oko tog pitanja za mene nema nikakve dvojbe. Modrić je strašan igrač, izuzetno mi se sviđa njegov način igre, pa on je i jedan od ponajboljih igrača Reala.

Jeste li ikada u karijeri kroz svoje klubove dijelili svlačionicu s kojim hrvatskim nogometašem?

- Ne, nisam. Sve dosad, dok u CSKA Moskvu nije stigao Kristijan Bistrović. I nemam previše iskustva s hrvatskim nogometašima, ali sam jednom u karijeri zabio protiv Hrvatske. Bilo je to davno, na Svjetskom prvenstvu do 20 godina u Kolumbiji 2011. I s te utakmice nosim prilično pozitivna iskustva.

OK, kako je bilo tada?

- Tog se dvoboja dosta dobro sjećam, pobijedili smo 5-2, a ja sam odigrao dosta dobru utakmicu, zabio jedan gol, još i asistirao. Tako da mi je Hrvatska za sada u jako lijepom sjećanju. Vjerujem da će tako ostati i poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Sjećate li se kojeg tadašnjeg hrvatskog reprezentativca iz te utakmice?

- Iskreno, ne. Kažem, davno je to bilo, nisam gledao nalazi li se koji tadašnji reprezentativac Hrvatske u sadašnjem rosteru za Svjetsko prvenstvo. Znate li Vi?

Da, tu je utakmicu igrao, na njoj također i zabio Andrej Kramarić.

- Uh, dobar igrač. Stvarno je igrao tada protiv Nigerije? Nisam znao za taj podatak, nisam se poslije tog dvoboja više osvrtao na tu našu pobjedu. Naravno da znam za Kramarića, sada pruža odlične partije u njemačkoj Bundesligi, a svojedobno je, kao i ja, nastupao za Leicester. Dobar, dobar napadač.

Već godinama igrate u Rusiji kao i Vedran Ćorluka, poznajete li se?

- Ma mi smo toliko puta u posljednje četiri godine međusobno susreli na terenu da smo si već jako dobri, haha. I onako srdačno popričamo prije svake utakmice. Ćorluka je iskusan, ali i jako, baš jako inteligentan branič, a evo sada se konačno i osladio naslovom prvaka u Rusiji. Ovim mu putem još jednom na tome čestitam.

Kako biste opisali skupinu na Svjetskom prvenstvu u kojoj se, uz Nigeriju, nalaze još Argentina, Hrvatska i Island?

- Ma ne moram je ni opisivati, pa svi znaju koliko je to teška i zahtjevna skupina. Argentina je možda po imenima najjača reprezentacija skupine, ali siguran sam kako i Hrvatska i Nigerija traže plasman u daljnju fazu natjecanja. Bit će jako zanimljivo, a nama je u prvoj utakmici protiv Hrvatske najvažnije ne izgubiti. Mislim kako će puno toga ovisiti baš o prvoj utakmici, to otvaranje Svjetskog prvenstva nam je najvažnije. Ako taj dvoboj dobro odradimo, onda će sve biti puno lakše. Da, bio bih jako zadovoljan bodom protiv Hrvatske.

Kako vam se čini ova današnja Nigerija? Jeste li kvalitetniji nego na Svjetskom prvenstvu u Brazilu?

- Vjerujem da jesmo. U reprezentaciji imamo pravi miks iskusnih igrača poput Mikela, ali i mladih, strašno talentiranih igrača. Većina naših reprezentativaca ima između 22 i 25 godina, svi smo motivirani i uzbuđeni uoči SP-a. Gledajući našu reprezentaciju, vidim kako puno mojih suigrača iza sebe ima jako dobre klupske sezone, to me jako veseli. Sigurno smo mlađi, nadam se i bolji nego u Brazilu. A kažem, puno bi toga moglo ovisiti o toj prvoj utakmici s Hrvatskom.

Vi ste se i u Brazilu obračunali s Argentinom, izgubili (3-2) od Messija i društva, ali im i zabili dva gola...

- Dobro se sjećam tog dvoboja. Tada smo i mi i Argentina iz skupine otišli korak dalje. Ne bih imao ništa protiv da tako bude i ovoga puta, haha. Utakmica s Argentinom? Igrali smo dobro, dva puta stizali vodstvo Argentinaca, a ja sam oba puta zabijao poslije Messija . Ipak, na kraju smo poraženi, možda je stiglo vrijeme za revanš.

Najveća snaga hrvatske reprezentacije je vezni red, kako se planirate nositi protiv Modrića, Rakitića, Badelja, Kovačića, Brozovića...?

- Iskreno, mi već znamo kako ćemo igrati s vama, kako vam se suprotstaviti. Ali naravno da vam neću otkriti sada otkriti naše planove, ne ovoga puta. Naši ciljevi su sasvim jasni; prvu utakmicu nipošto ne smijemo izgubiti, a svi priželjkujemo plasman u nokaut fazu SP-a. Znamo da imamo tešku skupinu, ali znamo i da vrijedimo. Pa neka drugi malo misle i o nama.

Tko je glavni favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva?

- Teško pitanje, ne bih mogao nikoga izdvojiti konačnog pobjednika. Puno je kvalitetnih reprezentacija u Rusiji, naravno da ih puno i priželjkuje odlazak do samoga kraja. Ali, neću nikoga izdvajati, jednostavno ne volim takve stvari, niti takve prognoze. Ako se mene pita, neka to bude Nigerija, haha - završio je Musa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske