Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Ne možemo im ponuditi ništa više od malo 'kikirikija' i ribe'

'Ne možemo im ponuditi ništa više od malo 'kikirikija' i ribe'
3

Zadovoljni smo igrama koje je momčad pružala do sada, no vjerujem kako će nakon Alkara krenuti novi uzlet, rekao je Vujčić koji se vraća na parket u momčadi Splita

VIDEO

Bez obzira na razliku u kvaliteti, Alkar je na Gripama uvijek rado viđen gost. Prije svega zbog sjajne atmosfere koju stvaraju njihovi navijači, Maligani, koji redovito pohode splitski hram košarke u velikom broju. Tako će zasigurno biti i u srijedu, no ovoga puta bi mogli imati i primjerenu konkurenciju među navijačima Splita, koji će doći pozdraviti dvojicu 'debitanata'. Mladi, 16-godišnji Paolo Marinelli debitira na domaćem parketu, a svoju prvu utakmicu u ovoj sezoni u žutom dresu odigrat će i sportski direktor Nikola Vujčić.

- Zadovoljni smo igrama koje je momčad pružala do sada, no vjerujem kako će nakon Alkara krenuti novi uzlet. Osobno, raduje me povratak na parket, željan sam igre, željan sam da opet istrčim pred pune tribine i zato pozivam navijače da nas podrže u velikom broju - kazao je Vujčić, te dodao kako je spreman, no pravu formu tempirao je tek za Ligu za prvaka.

- Ušli smo u jedan projekt, želimo promovirati momčad utemeljenu na vlastitim snagama, ponesenu idealima koji su nekad vladali u sportu. Držimo kako je to najbolja motivacija i za njih i za publiku, jer početak svakog uspjeha dijelom leži i u pravim uzorima - zaključio je Vujčić.

Mladi Paolo Marinelli već je prošao vatreno krštenje, zaigrao je i protiv Cedevite u Kupu nekoliko minuta.

- Bit će mi to dragocjeno iskustvo, dat ću sve od sebe i protiv Alkara da opravdam povjerenje. Uostalom, zbog prilike da igram i napredujem sam i izabrao Split, a ne neke trenutačno jače sredine, koje su me željele vidjeti u svojim redovima -kaže Marinelli, čiji je novi idol bek New Yorka Lin, a već odavno Dražen Petrović i Michael Jordan.

Trener 'žutih' Nikša Bavčević zamolio je novinare da Marinellija ne uspoređuju sa slavnim prethodnicima u žutom dresu, te da mu na taj način ne stvaraju dodatni psihološki pritisak.

- Priliku da bude među seniorima zaslužio je svojim talentom, a minutažu koju dobiva zalaganjem na treninzima. Prelazak iz juniora u seniore je težak i zato svi moramo biti oprezni, no Paolo za sada pokazuje da je na dobrom putu.

Što se tiče Alkara, Bavčević kaže kako bi volio da se igra puno više lokalnih derbija pred rasprodanim tribinama.

- Dobro ih poznajemo, posvetit ćemo im dužnu pažnju, no vjerujemo u našu pobjedu i u zaokret u smislu kvalitete. Jedno je igrati bez, a nešto drugo s igračem poput Nikole Vujčića, koji i kad nije spreman diže kvalitetu cijeloj momčadi.

Premda se špekuliralo kako će se Split dodatno pojačati uoči Lige za prvaka dvojicom Amerikanaca, Vujčić je otklonio tu mogućnost.

- Ako se pojavi neki slobodan Hrvat, koji želi iskoristiti prigodu i promovirati se kroz našu momčad, mi ćemo ga primiti. U ovom trenutku ne možemo nikome ponuditi ništa više od mora, sunca, ribe i malo 'kikirikija'.

Splićani žele vratiti obitelji na Gripe, zbog toga su djeci u pratnji roditelja osiguran besplatan ulaz na utakmicu, a sve u želji da košarkaške Gripe budu mjesto gdje će cijela obitelj u jedinstvenoj sportskoj atmosferi provesti večer.

- Osjećamo da Splitu upravo to nedostaje i spremni smo to pružiti, a u Ligi za prvaka naše želje će zasigurno doći do punog izražaja, pa za kraj mogu samo poslati poruku svima koje su nekad očevi vodili na košarku, a danas imaju svoju djecu, da ih u ovu srijedu u 19.30 želimo vidjeti na tribinama, jer žuto je opet u modi!

Kako je cjelokupna atmosfera u javnosti obojana sjećanjem na nedavno preminulog Milorada Bibića Mosora, Vujčić je najavio kako će u sjećanje na velikog prijatelja splitske košarke ovu utakmicu, a i sve koje slijede, najavljivati nekadašnjom himnom 'žutih' koju je tako volio.

- Za ovaj dalmatinski derbi bio je pripremljen zabavni program kao uvod u utakmicu, ali je on iz razumljivih razloga otkazan.

Vodstvo kluba pozvalo je na utakmicu i hrabru djevojku Katarinu Prungl, koja je spasila dvoje ljudi iz hladnoga mora, te su naglasili kako im je velika čast što je ta mlada, hrabra djevojka pristala doći i na početku utakmice podbaciti prvu loptu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom