Obavijesti

Sport

Komentari 64

'Na Islandu nas poštuju, ali se ne boje jer su nas već dobili...'

'Na Islandu nas poštuju, ali se ne boje jer su nas već dobili...'
1

Fenomen islandskog sporta je nevjerojatan. Osvajači su olimpijske medalje u rukometu, igrali su na Eurobasketu, a nogometna momčad bilježi odlične rezultate, govori nam Jagačić koji igra na Islandu

VIDEO

Varaždinski nogometaš Luka Jagačić dobro je iskoristio trodnevnu stanku te je iz 'zemlje vatre i leda' potegnuo do rodnog Varaždina. Slobodnog vremena nije bilo na pretek, a iskoristio ga je družeći se s obitelji i prijateljima.

- Svugdje je lijepo, no doma je najljepše. Ipak moramo priznati da sam se navikao na život na Islandu koji je predivan - rekao je Jagačić koji je od 2013. do 2015. branio boje islandskog Selfossa, a ove godine iz drugoligaša Varaždina otišao je ponovno na Island. Njegov trenutni klub je Njardvik koji drži osmo mjesto drugog ranga islandskog nogometa (1. Deild).

- Svojim igrama sam zadovoljan. Igram standardno i postigao sam tri gola. Glavni cilj nam je ostanak u ligi i nadam se da ćemo to i ostvariti - dodao je Jagačić.

I dok su u većini Europe ligaška natjecanja utihnula, u zemljama sjeverne Europe u punom su jeku. No, cijeli Island živi s reprezentacijom.

- Kao i u Hrvatskoj, na Islandu vlada euforija. U trgovinama i restoranima svi rade u islandskim dresovima. Nogometna se atmosfera osjeća na svakom uglu - opisao je 27-godišnji nogometaš.

Nakon remija (1-1) protiv Argentine, atmosferu je malo uzdrmao 2-0 poraz protiv Nigerijaca.

- Sigurno da im je poraz od Nigerije malo poljuljao atmosferu. No sve dok postoji nada u prolaz oni neće odustati. Jednostavno takav su oni mentalitet da nikad ne odustaju - rekao je Jagačić.

Inače, Island je zemlja sa samo 300 tisuća stanovnika i sportski uspjesi ravni su čudu. Samo za primjer Zagreb s okolicom ima oko milijun stanovnika, a tajnu njihova uspjeha otkrio nam je varaždinski nogometaš.

- Fenomen islandskog sporta je nevjerojatan. Osvajači su olimpijske medalje u rukometu, igrali su na Eurobasketu, a nogometna reprezentacija bilježi odlične rezultate. Za zemlju s tako malo stanovnika to je zbilja fenomenalno. Za sve je zaslužan kontinuirani rad, edukacija trenera i ulaganje u infrastrukturu što dugoročno daje itekakve rezultate - objasnio je Jagačić.

Utakmicu s Islanđanima Jagačić će gledati u društvu suigrača na Islandu, gdje se vraća u utorak.

- Bit će vrlo zanimljivo gledati utakmicu u društvu suigrača. Nas respektiraju maksimalno, ali nas se ne boje. Uvjereni su da se mogu nositi s nama jer su nas dobili u kvalifikacijama i to ih drži u pozitivi, no vjerujem da je kvaliteta na našoj strani - zaključio je Jagačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske