Obavijesti

Sport

Komentari 68

Na klupi Dinama? Kad Magath govori, i Mandžo stoji mirno...

Na klupi Dinama? Kad Magath govori, i Mandžo stoji mirno...
1

Kad smo trenirali trčanje po stepenicama, i on bi trčao s nama. Fizička snaga mu je glavna. Uvijek su njegove momčadi fizički jače od protivničkih, kaže Ivan Rakitić

VIDEO

Dolazak Felixa Magatha bio bi doista velik iskorak za Dinamo. Njegov bi dolazak promijenio dosta stvari u klubu, kaže nam Ivan Rakitić, kojega je njemački trener dvije godine vodio u Schalkeu.

Zdravko Mamić se u četvrtak u Nizozemskoj sastao s Magathom. Prvi je razgovor obavljen. Mamić dobro zna da mu treba trener koji će uvesti reda.

- Kad sam otišao u Sevillu, Magathu sam se zahvalio na svemu. Kod njega sam napravio najveći iskorak. Najviše zahvaljujući njemu sam danas to što jesam - rekao je Raketa i prisjetio se trenutaka dok ga je Nijemac vodio u Gelsenkirchenu.

- Drugačiji je od ostalih trenera koji su me vodili. Na trening smo morali dolaziti barem sat vremena ranije, često bi morali ostati na zajedničkom ručku, a nekad se treniralo i dvaput dnevno. Tražio je da po cijeli dan budemo skupa u kampu. Kad smo trenirali trčanje po stepenicama, i on bi trčao s nama. Fizička snaga mu je glavna. Uvijek su njegove momčadi fizički dosta jače od protivničkih - dodao je Rakitić.

U Stuttgartu je Magath vodio Zvonimira Soldu, u Wolfsburgu Ivicu Olića, a prije toga i Marija Mandžukića, kojeg je kaznio s 10.000 eura jer nije poštovao njegovu naredbu da se igrač koji izgubi loptu odmah vrati u obranu. Cijelu momčad znao je kazniti tako da su svi morali po sat vremena biti u “stavu mirno”.

Felix Magath je učio od Branka Zebeca

- Felix je učenik našeg Branka Zebeca. On je imao najveći utjecaj na njega - otkriva Ivan Buljan (63), koji je s Magathom igrao u HSV-u od 1977. do 1981. godine.

- Nakon Zebeca došao je veliki Ernst Happel. Njih su dvojica baš bili treneri ‘čvrste ruke’. Vidjelo se kad je Felix postao trener da je poput njih - kaže Buljan i dodaje:

- Već je kao igrač bio strog i ozbiljan. Nije volio gubiti ni kad smo igrali na treningu. On je sjajan igrač i odličan trener.

Nijemca neki bivši igrači nazivaju posljednjim diktatorom u Europi. Kažu da ga najbolje opisuje riječ tortura, ali dinamovcima baš treba netko takav. Kod Magatha nema šetkanja po terenu. Ako se šetate, onda brzo odletite. Mnogima bi teško pao njegov dolazak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki