Obavijesti

Sport

Komentari 7

Na kongresu trenera u Splitu i Ćiro: Mihajlović ipak ne dolazi

Na kongresu trenera u Splitu i Ćiro: Mihajlović ipak ne dolazi
1

Gosti kongresa bit će i svi hrvatski izbornici, od Stanka Poklepovića, preko Ćire Blaževića do Igora Štimca, pozdravni govor trebao bi održati predsjednik HNS-a

VIDEO

Od ponedjeljka do srijede u Splitu će se održati 33. kongres AEFCA, Asocijacije europskih trenera, kojoj će biti nazočno oko 250 trenera iz regije, te njihovih gostiju iz cijeloga svijeta. Inicijativa i velika zasluga za to što se kongres održava u Splitu pripadaju dopredsjedniku AEFCA Frediju Fiorentiniju, te činjenici da su ne tako davno i Hajduk i HNS proslavili 100. obljetnicu osnutka.

- Kongres se održava pod pokroviteljstvom Fife i Uefe, koje šalju svoje instruktore. Prijavljena su 132 strana delegata (treneri, direktori škola, saveza...) iz 72 zemlje, a sudjelovat će i 73 hrvatska trenera. Tijekom skupa, koji se održava u splitskom hotelu Lav, domaći treneri među kojima su Igor Štimac, Stanko Poklepović, Miroslav Žitnjak, Dražen Ladić, Igor Pamić, Vjeran Simunić, Tomislav Ivković, Roy Ferenčina, Ante Miše, Goran Vučević, Ivo Šušak, Stjepan Deverić... obnovit će svoje Pro licence - izvijestio je Fiorentini, koji nije želio otkrivati detalje skupa i imena najpoznatijih sudionika iz inozemstva.

Praktični dio kongresa odvijat će se na Poljudu, gdje će Hajdukov trener Mišo Krstičević s prvotimcima održati tehničko-taktički trening, te izbornik U19 selekcije Dinko Jeličić, koji će imati pokazni trening s mladim reprezentativcima. 

- Ovo je do sada najveći AEFCA kongres, nikada nije bilo ovoliko država - otkrio je Fiorentini i dodao kako će među predavačima biti i izbornik Igor Štimac koji će govoriti o razvoju reprezentacije Hrvatske, a kasnije će mu se priključiti i izbornik Makedonije Čedo Janevski, izbornik Crne Gore Branko Brnović, te izbornik Slovenije Slaviša Stojanović u analizi grupne faze kvalifikacija za SP. Jedan od predavača trebao je biti i bivši izbornik Slaven Bilić, no zbog situacije u Lokomotivu nije mogao izostati dva dana iz Moskve. 

Gosti kongresa bit će i svi hrvatski izbornici, od Stanka Poklepovića, preko Ćire Blaževića do Igora Štimca, pozdravni govor trebao bi održati predsjednik HNS-a Davor Šuker, bit će prikazan film o 100 godina HNS-a, a posebna počast bit će odana velikom treneru Tomislavu Iviću. 

Dugo se čekalo hoće li se splitskom skupu odazvati izbornik Srbije Siniša Mihajlović, no on je otkazao dolazak pa je na njegovo mjesto uskočio legendarni centarfor Crvene Zvezde Dušan Savić.

- Mihajlović se ispričao zbog neodgodivih poslova – otkrio je Fiorentini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku