Obavijesti

Sport

Komentari 9

Na pomolu spektakularni turnir četiri najbolja svjetska teškaša. Evo što bi to značilo za Hrgovića

Na pomolu spektakularni turnir četiri najbolja svjetska teškaša. Evo što bi to značilo za Hrgovića
3

Održale bi se tri borbe, a to su Fury protiv Usika i Wilder protiv Joshue. Onda bi se dva pobjednika ponovno našla na Bliskom istoku za borbu apsolutnog prvaka, kaže poznati novinar

VIDEO

Moja iduća borba zakazana je za prosinac. Nije idealno, ali sve je to dio šire slike, napisao je Anthony Joshua (33) na Instagramu samo nekoliko dana nakon pobjede nad Jermaineom Franklinom 1. travnja.

Bivši prvak u teškoj kategoriji slavio je protiv Franklina jednoglasnom odlukom sudaca, a nakon pobjede najavio je - u ring se vraćam za 12 tjedana! No, izgleda da su se okolnosti promijenile. Joshua je tako najavio da ga nema u ringu do prosinca, ali očito je Britanac dio velike priče.

Pokretanje videa...

00:49

Koliko velike? Pa, poznati novinar TalkSPORT-a, Simon Jordan, tvrdi da je Joshua uključen u jedinstveni turnir s Deontayjem Wilderom, Oleksandrom Usikom i Tysonom Furyjem. Boks ovakav događaj ne pamti, a cilj bi bio dobiti apsolutnog vladara teške kategorije.

- Puno se toga trenutno događa. Postoji glasina u kojoj postoji nekog temelja, a to je da se niz borbi trenutno dogovara na Bliskom istoku, a uključuje Furyja, Usika, Joshuu i Wildera - rekao je Jordan i potom objasnio kako bi to funkcioniralo.

- Održale bi se tri borbe, a to su Fury protiv Usika i Wilder protiv Joshue. Onda bi se dva pobjednika ponovno našla na Bliskom istoku za borbu apsolutnog prvaka. To bi bio dobar razlog zašto se Anthony Joshua ne bori do prosinca. Kad vidite ovu postavu, novac radi razliku, a Bliski istok će rado platiti taj novac - zaključio je Jordan. 

Što s Hrgovićem?

Filip Hrgović je na profesionalnom omjeru od 15 pobjeda i nula poraza, a 12 je puta pobijedio protivnika nokautom. Hrgović je pobjedom protiv Kineza Zhileija Zhanga postao obavezni izazivač za IBF-ov pojas, koji je u vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usika

IBF je 9. siječnja promijenio prioritete. Odlučili su da će Usik prvo obraniti WBA pojas, a tu je obavezni izazivač Daniel Dubois. Najviše je tad izgubio upravo Filip. 

Tako je Usik, može se reći, 'izgubljen' za Hrgovića u bliskoj budućnosti, pa je Filip izabrao novu želju - Anthonyja Joshuu. Međutim ni slavni Britanac nije opcija za hrvatskog boksača. 

Joshua je sam najavio da će u ring ponovno ući tek u prosincu, a podsjetimo, Filip nije bio u ringu još od kolovoza. Teško je reći da se u Hrgovićevom kampu upalio alarm, ali stoji da je situacija daleko od idealne. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz