Obavijesti

Sport

Komentari 104

Na popisu za Euro U-19 je 12 igrača Dinama, nema Kalaice

Na popisu za Euro U-19 je 12 igrača Dinama, nema Kalaice
2

Branimir Kalaica nedavno je odbio potpisati ugovor s Dinamom te je prešao u Benficu koja je za njega stavila odštetnu klauzulu od 45 milijuna eura. Nije na popisu izbornika

VIDEO

Hrvatska U-19 reprezentacija ove subote okupit će se u Zagrebu gdje će po uzoru na seniorsku reprezentaciju, na priprema u Sv. Martin na Muri.

Izbornik Ferdo Milin objavio je prošireni popis 23 igrača od kojih će 18 na Euro u Njemačku (11. - 24. srpnja). Hrvatska je na Euru u skupini B s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom. U skupini A je domaćin Njemačka, Italija, Portugal i Austrija.

- Napravili smo prošireni popis od 23 igrača od kojih ćemo izabrati 18 najboljih koji će putovati na Euro. Pred nama su pripreme u Sv. Martinu na Muri, bazirat ćemo se na taktici kako najbolje pripremiti momčadi za jaku skupinu u kojoj se nalazimo. Engleska, Francuska i Nizozemska su motivirajući suparnici, spremit ćemo se najbolje što možemo kako bi pokušali ostvariti osnovni cilj da budemo među pet najboljih - rekao je Ferdo Milin, koji je pozvao 12 igrača Dinama.

Hrvatska otvara Euro protiv Nizozemske 12. srpnja u 12 sati. Tri dana kasnije na rasporedu je utakmica protiv Francuske (19.30 sati), a posljednju utakmicu u skupini mladi Vatreni igraju protiv Engleske 18. srpnja u 12 sati.

Igrač od 45 milijuna eura nije na popisu

Na popisu nema talentiranog stopera Branimira Kalaice, koji je nedavno odbio potpisati profesionalni ugovor s Dinamom te je prešao u Benficu bez odštete.

Portugalski klub za Kalaicu je stavio odštetnu klauzulu od 45 milijuna eura.

Kalaica je od 2013. godine standardan član tada U-17 reprezentacije s kojom je nastupio u svim utakmicama na Europskom prvenstvu.

Igrao je u svim utakmicama za Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Nastupao je i igrao u svim utakmicama kao standardan prvotimac U-19 reprezentacije prošle godine na Europskom prvenstvu.

Za Dinamo je lani igrao i u juniorskoj Ligi prvaka.

Popis igrača za Euro:

Adrian Šemper, Matej Hudećek, Borna Sosa, Filip Benković, Vinko Soldo, Bojan Knežević, Davor Lovrea, Karlo Plantak, Nikola Moro, Ivan Božić, Matija Fintić, Borna Borovec (svi iz Dinama)

Tomislav Turčin (Rijeka)

Karlo Letica (Hajduk)

Luka Ivanušec (Lokomotiva)

Kristijan Jakić (Split)

Josip Špoljarić (Osijek)

Martin Erlić (Sassuolo)

Josip Brekalo (Wolfsburg)

Fran Brodić (Club Brugge)

Andrija Balić (Udinese Calcio)

Silvijo Anočić (Roma) 

Dominik Martinović (Rasenballsport Leipzig)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...