Obavijesti

Sport

Komentari 38

Na 'šljaci' im sve 'šljaka': Ćorić i Konjuh u drugom kolu Pariza

Na 'šljaci' im sve 'šljaka': Ćorić i Konjuh u drugom kolu Pariza
1

Prvi put u njihovim mladim karijerama Ana Konjuh i Borna Ćorić zaigrali su u 1. kolu seniorskog Roland Garrosa i odmah pobijedili; Konjuh Gasparjan, Ćorić Querreyja

VIDEO

Nakon ispadanja Ivana Dodiga od Čeha Radeka Štěpáneka, dvoje hrvatskih tinejdžerskih zvijezda Ana Konjuh i Borna Ćorić uspješno su odradili prvo kolo Roland Garrosa i prošli dalje u debiju na glavnom turniru pariškog Grand Slama.

Konjuh je vrlo dojmljivom i sigurnom predstavom za samo 64 minute igre svladala rusku kvalifikanticu armenskog porijekla Margaritu Gasparjan 6-1, 6-4. Ana je u prvom setu čak triput oduzela servis protivnici, a jednom ga je i izgubila, no nije dovela u pitanje osvajanje seta.

U drugom su i jedna i druga puno griješile; Gasparjan je još triput izgubila servis, a Konjuh dvaput, no 17-godišnja Dubrovkinja uspjela je pobjednički završiti meč u dva seta. Sljedeća joj je protivnica Rumunjka Irina Camelia, 30. nositeljica, koja je izbacila Amerikanku Bethanie Mattek-Sands 6-4, 7-6.

Borna Ćorić slavljenički je zaključio dug i iscrpljujuć meč protiv Amerikanca Sama Querreyja u četiri seta. Bilo je 7-6 (10-8), 6-3, 0-6, 6-3 za 18-godišnjeg Zagrepčanina.

Prvi set pokazao se ključnim u cijelom meču. Breaka nije bilo, a Borna je fantastično otvorio tie-break povevši 5-1. Neobjašnjivo je potom gubio koncentraciju i pustio Amerikancu pet poena u nizu te dvije set-lopte, no Ćorić se izvukao i naposljetku uzeo prvi set 10-8.

Ćorić je nastavio s dobrom igrom i u drugom setu dvaput oduzevši servis protivniku. Ipak, problemi su nastali u trećem setu u kojem je Querrey digao agresivnost, a Borna se mučio s grčevima pa je zatražio i medicinski time-out. Set je uvjerljivo otišao na Amerikančevu stranu, ali u četvrtom setu Ćorić se psihološki i igrački vratio dobroj igri s početka meča i ključnim breakom u završnici seta došao do pobjede.

U drugom kolu Borna će igrati protiv 18. nositelja, Španjolca Tommyja Robreda, koji je izbacio sretnog gubitnika Andreja Golubjeva iz Kazahstana 3-6, 6-1, 7-5, 6-3. Marin Čilić svoj meč prvog kola igra u utorak u 11 sati na terenu broj 2, a protivnik mu je Nizozemac Robin Haase.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz