Obavijesti

Sport

Komentari 45

Na United, Arsenal, Liverpool: Prežive li Spursi tri derbija...

Na United, Arsenal, Liverpool: Prežive li Spursi tri derbija...
1

U sljedećih 30 dana Tottenham će igrati protiv Liverpoola, Newcastlea, Arsenala i Manchester Uniteda. Londonci vjeruju da mogu izbiti na vrh ljestvice Premiershipa

VIDEO

Prije tri godine Manchester City sezonu je završio s 40 bodova zaostatka za Unitedom. Zaostatak 2010. bio je 18 bodova, lani devet. Kad je City zadnji put bio ovako blizu, a to je bilo 1968., “građani” su postali prvaci. Zapravo, ni taj put ne bi bili prvaci da United u posljednjem kolu na svom terenu nije izgubio od Sunderlanda. Te 1968. za naslov se borilo pet klubova. Uz dva kluba iz Manchestera u igri su bili Leeds, Liverpool i Everton.

- Oduvijek sam govorio da ožujak određuje prvaka. Tako će biti i ove sezone - uvjeren je trener Uniteda sir Alex Ferguson.

A ožujak će biti najteži za Spurse. City će igrati s Boltonom, Swanseom i Stokeom, United s WBA, Wolvesima i Fulhamom, a Spurse čekao “pakao”. Prvo gostuju kod Liverpoola, potom dočekuju Newcastle. Zatim idu u goste Arsenalu, a 4. ožujka na White Hart Lane stiže Manchester United.

- Spremni smo na sve. Uostalom, imamo Luku. Svi moramo biti sretni što imamo takvog igrača, koji može sve sam riješiti. Čim je lopta u njegovim nogama, moramo biti spremni na idealno rješenje. Trebamo samo pratiti njegove misli - očaran je Modrićem  nakon pobjede protiv Wigana Gareth Bale.

Kako to obično biva, Luka je opet bio najbolji. Zabio je i asistirao te zadržao Spurse u lovu na vodeći dvojac iz Manchestera. 

Londonci su zadnji put bili prvaci 1968., Manchester City 1961. godine, a United lani. Iskustvo u osvjanju prvenstva, a United ih ima 19, i ove ga godine čini najvećim favoritom. Vjerujete li da će Ferguson i ove godine dignuti pokal, za jednu uloženu kunu kladionice će vam isplatiti 70 lipa. Tečaj na Manchester City je 2,50, a evenutalni uspjeh Modrića i društva honoriran je tečajem 12. Usporedbe radi, tečaj na Chelesa je 100!

I još nešto. U ožujak, koji Ferguson smatra ključnim, City ulazi bez ijednog ozlijeđenog igrača, Tottenham također. United? Ozlijeđeno ih je 11, uključujući prva dva golmana...

Manchester City čeka naslov  prvaka 44 godine, a Tottenham čak 51 godinu

Manchester City - 54 boda

David Silva s 12 asistencija najbolji je u Premiershipu. Najviše prilika suigračima stvorio je Mata iz Chelseaja, iza njega je Silva.

Manchester United - 54 boda

Manchester United imao je protiv Stokea dva udarca u okvir. Bila su to dva penala. Jedan je zabio Javier Hernandez, a drugi Dmitar Berbatov.

- Nema to veze, igra je važna, a ona je bila i više nego dobra - rekao je sir Alex Ferguson.

Tottenham - 49 bodova

Gareth Bale ove je sezone najbolji strijelac Tottenhama. Zabio je deset golova, a za polovicu mu je asistirao hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Drugi strijelac Spursa, s devet golova, je Emanuel Adebayor. Igra puno bolje nego što je igrao u Cityju i Real Madridu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger