Sport

Komentari 66

Nadalu maraton za polufinale! Shapovalov se svađao s Rafom i sucem: Svi ste vi korumpirani!

Nadalu maraton za polufinale! Shapovalov se svađao s Rafom i sucem: Svi ste vi korumpirani!

Nadalovi su se navijači zabrinuli i nakon medicinske intervencije, objasnio je Rafa da je osjetio slabost u trbuhu, pa je popio tablete i potom se vratio na svoju razinu u petom setu

Po 36. put Rafael Nadal u polufinalu je Grand Slama, sedmi na Australian Openu. Za naklon, kao i nova potvrda da u 36. godini i dalje može igrati maratone, štoviše, i dobivati ih.

Četiri sata i osam minuta trebalo je neuništivom Rafi da se obračuna s 13 godina mlađim Denisom Shapovalovim (6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3) koji je preživio vrhunski Nadalov tenis u prva dva seta, a onda i on počeo pokazivati što sve ima njegov teniski arsenal i repertoar.

Bilo je tu svega, pravi mali teniski show. Shapovalov se raspravljao sa sucem Carlosom Bernardesom, ali i samim Nadalom zbog njegovog odugovlačenja. Shapovalov se spremao servirati, ali spreman nije bio i Nadal, što je razljutilo Shapovalova.

- Koliko mu je potrebno da se namjesti, pogledaj koliko mu dugo treba, a bio sam spreman za servis - govorio je Shapovalov sucu dok nije poentirao.

- Svi ste vi korumpirani!

Nadalovi su se navijači zabrinuli i nakon medicinske intervencije uoči petog seta, objasnio je Rafa da je osjetio slabost u trbuhu, pa je popio tablete i potom se vratio na svoju razinu ili barem blizu nje. Shapovalov je poklonio break, Nadal taj poklon više nije uzvratio i sada čeka hoće li mu protivnik za finale biti Berrettini ili Monfils.

Petra Martić i njena partnerica Amerikanka Shelby Rogers izgubile su, pak, u četvrtfinalu ženskih parova nod drugih nositeljica Japanki Shuko Aoyame i Ene Shibahare sa 1-6, 4-6 poslije sat i 29 minuta igre. 

Dobre vijesti za hrvatski tenis stižu s juniorskog turnira. Petra Marčinko, prva nositeljica, izborila je osminu finala pobjedom nad Amerikankom Kaylom Cross sa 6-2, 6-2, a pridružio joj se i Dino Prižmić pobijedivši Poljaka Borysa Zgolu 6-1, 6-4. Čeka ga treći nositelj Vallejo. U osmini finala već je i Mili Poljičak.

Najčitaniji članci