Obavijesti

Sport

Komentari 103

Nagrada za sjajnu sezonu: Real produžio ugovor s Modrićem!

Nagrada za sjajnu sezonu: Real produžio ugovor s Modrićem!

Luka Modrić potpisao je novi ugovor s Realom koji ga veže do ljeta 2022. godine, što znači da će mu sljedeća sezona biti jubilarna deseta u kraljevskom klubu. Pristao je i na manju plaću koja bi sada trebala iznositi devet milijuna eura

VIDEO

Već mjesecima pričalo se o tome hoće li Real Madrid produžiti ugovor s Lukom Modrićem (35). Iako mu je 35 godina, hrvatski maestro je i ove sezone pokazao da je jednostavno nenadoknadiv i nezamjenjiv za kraljevski klub, a kako mu aktualni ugovor istječe u lipnju, španjolski klub je Modrića nagradio novim.

Pokretanje videa...

Modrić nakon obaranja rekorda 20:25:40

Luka je tako potpisao novi ugovor koji ga veže s Madriđanima do ljeta 2022. godine, što je samo potvrda onoga što je predsjednik Florentino Perez najavio još u travnju. Hrvatski kapetan je posebno oduševio sve jer je pristao na manju plaću. Prijašnja je bila 11 milijuna eura, navode Španjolci, a po novome ugovore imat će devet milijuna eura. Svjestan je i sam da klub nije u bajnoj financijskoj situaciju, osobito zbog situacije s pandemijom pa se odlučio odužiti na ovaj način.

Modrić je bio maestralan ove sezone, jedan od najboljih igrača Reala s kojim se do posljednjeg kola borio za naslov prvaka te igrao polufinale Lige prvaka. Čak je i zabio u posljednjem kolu La Lige protiv Villarreala za pobjedu, ali bilo je nedovoljno za titulu koju je ugrabio mrski rival Atletico. Uz to je porušio i neke osobne rekorde.

U La Ligi je odigrao čak 35 utakmica, što je najviše otkako je u Realu. Uz to je zabio i pet golova, što mu je također osobni rekord. Ova vijest sigurno je zadovoljila i Luku i Real, a i izbornika Hrvatske Zlatka Dalića. Madriđani još ne moraju razmišljati o njegovu nasljedniku, a Luka će se sada moći u miru posvetiti reprezentaciji i svojim igrama na Euru koje počinje uskoro.

Novo produljenje ugovora znači kako će Luki ovo biti jubilarna deseta sezona u kraljevskom klubu čime se malo igrača može pohvaliti. Stigao je 2012. godine na mala vrata, Španjolci nisu imali strpljenja, nakon nekoliko utakmica proglasili su ga najvećim promašajem, a nakon sezone prilagodbe je pokazao da s razlogom nosi bijeli dres. Postao je legenda kluba.

Za Real je odigrao 391 utakmicu uz 28 golova i 61 asistenciju. A na posloženim trofejima u vitrini bi mu svatko pozavidio. Osvojio je četiri Lige prvaka, jedan španjolski Kup, tri Superkupa, dvije La Lige te uz to bio najbolji igrač svijeta u izboru Fife i France Footballa te najbolji igrač Europe u izboru Uefe. Nekoliko puta je rekao kako bi volio završiti karijeru u Realu, no kako ga novi ugovor veže do ljeta 2022. godine, iskreno se nadamo da to neće biti sljedeće sezone.

La Liga Santander - Real Madrid v Villarreal

Toliki ga je užitak gledati da bi bilo najbolje da ova predstava nikada ne završi. No, nažalost, morat će jednom.

Postalo je više i nebitno pričati o njegovim poznim nogometnim godinama jer one nikako ne odgovaraju onome što gledamo na travnjaku. A to je nogometna magija. 

Svjestan je i Real da je takvu magiju u današnje vrijeme gotovo nemoguće pronaći pa je Luki produžio ugovor i odlučio ga zadržati još godinu dana u bijelom dresu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi