Obavijesti

Sport

Komentari 2

Naj-fotka finala: Legenda plače u hodniku nakon euronaslova

Naj-fotka finala: Legenda plače u hodniku nakon euronaslova
5

Ovo mi je možda i najposebnije zlato u karijeri. Ne mogu opisati kako se osjećam, govorio je Rudy Fernández nakon trijumfa sa Španjolskom na Eurobasketu. Izbornik Scariolo upisao se među besmrtnike

VIDEO

Mnoge zvijezde nisu igrale za Španjolsku na Eurobasketu, ali i s takvim je sastavom izbornik hrvatskih korijena Sergio Scariolo ispisao doktorsku disertaciju i osvojio zlato pobijedivši Francusku u nedjeljnom finalu u Berlinu 88-76.

Rudy Fernández (37) prošao je brojne uspjehe s "La Rojom", bio svjetski prvak još prije 16 godina u Japanu, ponovio to prije tri godine u Kini, a ovo mu je četvrti naslov europskog prvaka. Nakon svega, proradile su emocije.

Fibin fotograf uhvatio je zvijezdu Real Madrida kako plače u hodniku Mercedes-Benz Arene s dresom Sergija Llulla (34), koji zbog ozljede nije mogao biti s momčadi na Europskom prvenstvu.

- Ne mogu opisati kako se osjećam, ovo mi je možda i najposebnije zlato u karijeri. Momčad je jako mlada, ali borila se u svakoj utakmici i dobila priznanje na turniru. Sretan sam i ponosan što sam njen dio - rekao je Fernández, koji je zabio sedam koševa u finalu, među kojima i dvije trice.

Mnoge zvijezde nisu igrale za Španjolsku na Eurobasketu, ali i s takvim je sastavom Sergio Scariolo ispisao doktorsku disertaciju i osvojio zlato pobijedivši Francusku u nedjeljnom finalu u Berlinu 88-76.

- Nisam ovo mogao zamisliti ni u najluđim snovima. Uvijek misliš da možeš igrati dobru košarku, da će ti se momčad boriti i u to nisam sumnjao. Ali došli smo kao osmi favorit i postali prvaci. Ostavili smo iza sebe momčadi sa zvijezdama i MVP-ima NBA lige, nekoliko All star igrača. Strašno sam zadovoljan - kazao je Scariolo.

Četvrtim zlatom na europskim prvenstvima nadmašio je Dušana Ivkovića koji je triput bio prvak sa SFRJ i postratnom Jugoslavijom, izjednačio Stepana Sandarjana koji ima četiri zlata s SSSR-om, a bolji je još samo Aleksander Gomelski (77), šesterostruki prvak sa Sovjetskim Savezom.

- Uspjeh dijelim sa svima. Meni je to još samo jedan trofej u sobi i već mislim o idućem - jasan je Scariolo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta