Sport

Komentari 6

Najbogatiji nogometaš svijeta u novom klubu: Pojačao Maritimo

Najbogatiji nogometaš svijeta u novom klubu: Pojačao Maritimo

Mladi Faiq je u samo šest nastupa za brunejsku reprezentaciju postao kapetan, a bit će vjerojatno do smrti. Za Leicester je potpisao 2016., ali nijednom nije nastupio

Portugalski Maritimo za novu se sezonu pojačao Faiqom Bolkiahom (22), a zašto je taj igrač toliko poznat ne leži u njegovom nogometnom znanju nego u činjenici da je najbogatiji nogometaš svijeta. Njegov je otac princ, a stric brunejski sultan. Njihovo obiteljsko bogatstvo procjenjuje se na oko 28 milijardi dolara, što ih čini bogatijim od većine vlasnika nogometnih klubova.

Faiq je potpisao 2016. godine za Leicester, no nije ni jednom nastupio. Iako izrazito mlad, logično, kapetan je reprezentacije Bruneja, nakon tek šest odigranih utakmica i jednog gola za nacionalnu vrstu.

Bivši igrač Leicestera rođen je u Los Angelesu, ali se zbog školovanja preselio u Englesku i upisao nogometnu akademiju u Southamptonu 2009. godine.

Prilikom predstavljanja u Maritimu, rekao je:

- Ovo je najbolje mjesto za nastavak moje nogometne karijere.

Glasine kruže da je njegov otac Jefri Bolkiah (65) za svoj pedeseti rođendan počastio goste nastupom Michaela Jacksona, na kojem je na svoje prijatelje ukupno potrošio 17 milijuna eura. Druga priča govori o pjevačici Whitney Houston koja je pjevala na njegovom imanju, a kad je došlo vrijeme naplate, bogataš joj je rekao da će dobiti novca koliko god ona misli da vrijedi. Uzela je sedam milijuna eura.

Najčitaniji članci