Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Najbolje prvenstvo ikad': Vori, podloga i Makedonci

'Najbolje prvenstvo ikad': Vori, podloga i Makedonci
8

Ovo će prvenstvo rukometni svijet pamtiti po nizu dobrih stvari, po Voriju, Lazarovu, Omeyeru, ali i po odljepljivanju podloge tijekom finala

VIDEO

Zlatni konfeti letjeli su zrakom, Francuzi slavili ozarenih lica, hrvatski rukometaši tužno gledali u daljinu. I popratili formalnost zatvaranja Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj.
- Proglašavam 21. svjetsko prvenstvo zatvorenim - na lošem engleskom rekao je predsjednik IHF-a Hasan Moustafa oko pola sata nakon završetka finala. Uoči utakmice je o ovom SP-u govorio kao "najboljem ikad održanom", pred 16.000 ljudi u Areni to nije ponovio.
- Zahvaljujem svim organizatorima na sjajno odrađenom poslu, a posebno zahvaljujem HRS-u na velikom trudu - kazao je Egipćanin i izazvao pljesak zahvalom na hrvatskom jeziku:
- Hvala svima! - rekao je i završio porukom:
- Vidimo se u Švedskoj!
Tamo je iduće Svjetsko prvenstvo za dvije godine, vjerojatno još jedno "najbolje koje je ikad održano". A što će rukometni svijet pamtiti iz Hrvatske? Valjda neće podlogu koja se odljepljuje tijekom polufinala, slučaj za koji su se međusobno optuživali IHF i organizatori. No puno je važnije da nekih velikih incidenata nije bilo, a odigrano je gotovo 120 utakmica. U Zagrebu, Splitu, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Poreču i Puli zaigrala su najveća imena svjetskog rukometa. Do kraja su došli Hrvatska i Francuska, najveće razočaranje je Španjolska. I suci, koji su jako puno griješili i još jednom pokazali da IHF ima ozbiljan problem koji čim prije treba riješiti.
Obilježje ovog prvenstva je i 16. mjesto nekad moćne Rusije, povratak Švedske na veliku scenu, ali i novi dokaz da nekima ovdje nije mjesto. Australija prva pada napamet, Kuvajt i Saudijska Arabija spadaju u istu kategoriju. Puno se govori o nekakvom B prvenstvu, za te i slične reprezentacije, ali ima IHF i većih problema od ovoga.

KONAČNI POREDAK: 1. Francuska, 2. Hrvatska, 3. Poljska, 4. Danska, 5. Njemačka, 6. Mađarska, 7. Švedska, 8. Srbija, 9. Norveška, 10. Slovačka, 11. Makedonija, 12. Južna Koreja, 13. Španjolska, 14. Egipat, 15. Rumunjska, 16. Rusija, 17. Tunis, 18. Argentina, 19. Alžir, 20. Kuba, 21. Brazil, 22. Kuvajt, 23. Saudijska Arabija, 24. Australija.

NAJBOLJI IGRAČ - IGOR VORI
Do prije šest-sedam godina su mu se smijali, no Lino Červar je vjerovao. I dočekao ga. Naš div s crte još je jednom dokazao da je apsolutno svjetski vrh, i obrambeno i napadački.
NAJBOLJI GOLMAN - THIERRY OMEYER
Taj nas je 'milijun' puta doveo do ludila. Ovoga puta nije samo on, ali najbolji je na svijetu, u to više doista nitko ne dvoji.
NAJBOLJI STRIJELAC - KIRO LAZAROV
Rekord Korejca Yoona trajao je od Islanda '95., od Hrvatske '09. u knjigama će biti zapisano Kirino ime. I njegova 92 gola!
NAJBOLJA UTAKMICA - ŠVEDSKA VS. ŠPANJOLSKA
Utakmica prvog kruga, u Splitu, donijela je dramatiku, brzinu i sve ono što rukomet čini popularnim. Nakon fantastičnih 60 minuta Šveđani su pobijedili i gurnuli Španjolce 'niz stepenice'.
NAJBOLJI NAVIJAČI - MAKEDONCI
Raspoloženi, raspjevani, veseli. I u Varaždinu i u Zadru. Bili su sjajni, a rukomet je postao njihov nacionalni sport.
NAJVEĆA 'DRAMA' -  POLJSKA VS. NORVEŠKA
Artur Siodmiak je zabio sa sirenom sa svoje polovice i poslao Poljsku u polufinale, a Norvežane u borbu za deveto mjesto.
NAJVEĆI INCIDENT - PODLOGA U POLUFINALU
Kad se podloga tijekom cijele utakmice polufinala odljepljuje i prekida utakmicu, sramota je ogromna, i za IHF i za organizatore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz