Obavijesti

Sport

Komentari 0

Najbolji strijelac ABA lige vratio se u Split: Teško je opisati što sve osjećam prema ovom gradu

Najbolji strijelac ABA lige vratio se u Split: Teško je opisati što sve osjećam prema ovom gradu

Sve se prilično čudno i brzo dogodilo, postao sam dostupan zbog nekih situacija u Egiptu, a s klubom sam ostao u kontaktu, jer se dvije sezone u Splitu nisu mogle tek tako zaboraviti, rekao je Shorter

VIDEO

KK Split je u odnosu na prošlu sezonu promijenio gotovo cijelu momčad. Stigli su Amerikanci Cameron Shelton i DJ Funderburk te Kanađanin Shamiel Stevenson, uz hrvatske košarkaše Lovre Gnjidića, Tonija Perkovića i Krešimira Ljubičića. No, početak sezone pokazao je da nešto manjka u ovoj momčadi. Lider i rasni strijelac koji sam može rješavati utakmice.

Klub s Gripa češljao je tržište i odlučio vratiti miljenika publike. Sjajni Amerikanac Shannon Shorter vratio se u Split nakon pola godine i potpisao ugovor do kraja sezone. U hrvatskom viceprvaku bio je prethodne dvije sezone pa se okušao u Al-Ittihadu. No, zaželio se Europe, Splita i mora pa nije dugo razmišljao. 

- Sve se prilično čudno i brzo dogodilo, postao sam dostupan zbog nekih situacija u Egiptu, a s klubom sam ostao u kontaktu, jer se dvije sezone u Splitu nisu mogle tek tako zaboraviti. Sretan sam, teško je pronaći riječi kojima bih opisao što osjećam prema Splitu i navijačima. Veselim se sezoni, utakmicama i ostvarivanju ciljevi koji su pred nama. Ovo će mi biti treća sezona u Splitu, svake sezone smo bivali sve bolji, nadam se da će ovo biti najbolja sezona do sada - rekao je Shorter nakon što je povratak postao služben.

Split: Split i Zadar igraju drugu utakmicu finala doigravanja prvenstva Hrvatske u košarci

Njegov povratak došao je u najboljem mogućem trenutku za Split. Klub je prije nekoliko dana u domaćem prvenstvu izgubio od Cibone koja je cijeli susret igrala sa šestoricom igrača. Uz četiri poraza u ABA ligi, bio je to znak da treba nešto promijeniti. 

Susret Splita i FMP Meridiana u 16. kolu ABA lige

Shorteru neće trebati dugo da se uklopi, a Splićanima će donijeti raskošan repertoar asistencija i koševa. Prije dvije sezone bio je najbolji strijelac ABA lige, a prošle sezone je u prvenstvu zabio 16.7 koševa po utakmici, dok je u regionalnoj ligi taj prosjek bio još i bolji (17.9).

Njegov odlazak mogao bi značiti i odlazak nekoga od trojice stranaca, a tu se ponajprije misli na Kanađanina Stevensona koji se nije dokazao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna