Obavijesti

Sport

Komentari 10

Najbolji u povijesti igra snooker s nalakiranim noktima u rozo...

Najbolji u povijesti igra snooker s nalakiranim noktima u rozo...
4

Zamolio me prijatelj da se tako fotografiram, za podizanje svijesti o raku dojke. Pa sam odlučio cijeli meč tako odigrati. Možda i cijeli turnir. Zapravo, lako je moguće da ih nastavim lakirati i inače, kaže Ronnie

VIDEO

Amerikanci takve zovu: 'koza'. The G.O.A.T. (Greatest of All Time). Najveći svih vremena. Puno je čudesnih košarkaša, ali samo je jedan Michael Jordan, mnogi su igrali čarobni rukomet, ali samo je jedan Ivano Balić, nagledali smo se 'vanzemaljaca' koji igraju nogomet, ali samo je jedan Diego Maradona...

U biljaru tj. snookeru, može Stephen Hendry imati više svjetskih titula, može Steve Davis biti 'tata' modernog snookera i pojam svog sporta, može Jimmy White biti spektakl za stolom i najbolji koji nikad nije osvojio naslov prvaka svijeta, ali: samo je jedan najbolji, nedodirljivi genij - Ronnie O'Sullivan, najveći svih vremena.

Pogledajte video: Ronnie svojim navijačima

Pokretanje videa...

Ronnie o'Sullivan 00:35

Svašta je u životu prošao i napravio, genijalnost nije lako nositi. Toliko je nestvarno dobar da je znao u finalu Svjetskog prvenstva pobjeđivati nakon što bi - prebacio štap u lijevu ruku i tako igrao dok mu ne bi dosadilo! A znao je i odšetati od stola sa 2-3 'framea' prednosti, zato što ama baš svaki potez nije odigrao savršeno.

Imao je problema s alkoholom i drogom, nije mu strano bilo ni završiti na policiji... Genijalnost nije lako nositi. Sam je sebi postavio kriterij nepogrešivosti i kontinuirane savršenosti pa se lomio pod tim bespotrebnim teretom... Genijalnost nije lako nositi.

Ali svi znaju da je 'matematika' jednostavna. Da bilo tko odigra najbolji meč svog života, izgubit će ako igra protiv fokusiranog i uravnoteženog O'Sullivana. Kad je 'Raketa' na vrhu vala, ostali, pa makar i sami bili velemajstori kristalno čiste svjetske klase - postaju tek kulisa.

Ronnie se sve efikasnije bori sa svojim demonima, a iz pustih desetina milijuna koje je zaradio često posegne da bi pomogao potrebitima, bolesnima, nezaštićenima...

Ronnie O'Sullivan: Možda opet odšetam usred meča, ali ovaj put - na Svjetskom prvenstvu
Ronnie O'Sullivan: Možda opet odšetam usred meča, ali ovaj put - na Svjetskom prvenstvu

Sličan je potez napravio ovih dana, na English Openu. Svi koji imalo vole biljar kače se na live-streamove kad on igra, ovaj put kad se nagnuo na stol da povuče potez... Kamera fokusira vrh štapa i bijelu lopticu, a O'Sullivanovi nokti - nalakirani u ružičasto. Roza izdanje najvećeg svih vremena.

- Zamolio me prijatelj da se tako fotografiram, za podizanje svijesti o raku dojke. Pa sam odlučio cijeli meč tako odigrati i skrenuti još više pažnje na to zlo od karcinoma. A možda i cijeli turnir odigram lakiranih noktiju. Zapravo, lako je moguće da ih nastavim lakirati i inače - izjavio je Ronnie i ne bi bilo čudno da, lud kakav jest, to i napravi.

- Na prvu nisam mogao vjerovati da je pristao na samo onu jednu fotografiju, a ovo sada... To je fantastično. Da jedan toliko obožavani i poznati čovjek skrene toliko pažnje, potakne toliku javnu raspravu o toliko važnom problemu... Nemam riječi. Ponosan sam što je to moj prijatelj - rekao je Andrew Bloch na čiji je nagovor O'Sullivan odšetao do salona za manikuru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet