Obavijesti

Sport

Komentari 0

Najboljoj hrvatskoj sportašici uručena zlatna plaketa MORH-a

Najboljoj hrvatskoj sportašici uručena zlatna plaketa MORH-a

Barbara Matić prva je sportašica iz borilačkih sportova koja je dobila navedeno priznanje, a zaslužila ga je ponajviše zbog osvajanja zlatne medalju na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Budimpešti

VIDEO

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić uručio je u utorak na prigodnom susretu veliku zlatnu plaketu MORH-a hrvatskoj judašici i ugovornoj pričuvnici Hrvatske vojske Barbari Matić, koja je u 69. izboru SN-a proglašena najboljom hrvatskom sportašicom, priopćili su iz MORH-a.

Pokretanje videa...

Barbara Matić 00:09

Barbara Matić prva je sportašica iz borilačkih sportova koja je dobila navedeno priznanje, a zaslužila ga je ponajviše zbog osvajanja zlatne medalju na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Budimpešti, gdje je na putu do najvišeg mjesta pobjedničkog postolja svladala aktualnu svjetsku prvakinju i olimpijsku pobjednicu.

Kakav dan za hrvatsku judašicu! Pobijedila svjetsku prvakinju i doprvakinju pa osvojila zlato...
Kakav dan za hrvatsku judašicu! Pobijedila svjetsku prvakinju i doprvakinju pa osvojila zlato...

U ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane ministar joj je uputio čestitku na svim postignutim rezultatima, a posebno na nagradi sportašice godine prema izboru Sportskih novosti.

- Hvala vam što svojim predanim radom i rezultatima na najbolji mogući način predstavljate i promičete ugled Republike Hrvatske i Hrvatske vojske u svijetu - rekao je ministar Banožić te se pritom zahvalio i na dosadašnjoj suradnji te istaknuo kako će Ministarstvo obrane nastaviti pružati podršku u daljnjem radu i razvoju.

Susret ministra Banožića i zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnika Siniše Jurkovića te njihovih suradnika s Barbarom Matić i predstavnicima Hrvatskog judo saveza prošao je u sjeni razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, Zagreb i Zagrebačku županiju.

Osim velike zlatne plakete, Barbara Matić je primila i prigodni poklon od general-pukovnika Siniše Jurković.

Ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske Barbara Matić zahvalila je na potpori koju joj pruža Ministarstvo obrane izrazivši nadu u dobru suradnju i rezultate i u sljedećoj godini.

Najbolja hrvatska sportašica: Treniram u atomskom skloništu, a posao mogu naći u elektrani...
Najbolja hrvatska sportašica: Treniram u atomskom skloništu, a posao mogu naći u elektrani...

Na podršci je Ministarstvu obrane zahvalila i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak istaknuvši kako je ova godina bila teška za sport, ali unatoč tome ostvareni su izvrsni rezultati zahvaljujući višegodišnjem predanom radu.

- Ono što radimo, radimo da bi promovirali vrijednosti naše zemlje te moralne i etičke vrijednosti našeg sporta - rekla je Čorak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu