Obavijesti

Sport

Komentari 12

Najgore frizure u povijesti SP-a: Ronaldo i 'ludi' West

Najgore frizure u povijesti SP-a: Ronaldo i 'ludi' West
14

Neobične frizure nogometaša, i to one koje baš i nisu 'pogođene' izazivale su razne komentare. Izabrali smo za vas 10 najlošijih 'frizeva' sa SP-a

VIDEO

O ukusima se ne raspravlja, kaže poslovica, ali frizure koje su pojedini nogometaši nosili na Svjetskim prvenstvima jednostavno su se morale komentirati. Istrčati na travnjak s komadićem izrasle kose u obliku polumjeseca nad čelom, kako je to učinio svojevremeno fenomenalni Brazilac Ronaldo na SP-u 2002. godine bilo je zaista hrabro. A najbolji strijelac prvenstva u Južnoj Koreji i Japanu kod nas je zavrijedio i još jednu titulu, nogometaša s najlošijom frizurom u povijesti Mundijala, a taj epitet ne može zbrisati ni činjenica da je s Brazilom osvojio to prvenstvo. Odmah do njega smjestio se bivši kolumbijski reprezentativac Carlos Valderrama oduvijek poznat po trajnoj frizuri, koju je još k tome i 'blajhao'. Njegova lepršava igra na Svjetskim prvenstvima u Italiji 1990., SAD-u 1994. i Francuskoj 1998. oduševljavala je mnoge, ali čuveni 'friz' ipak nije.
Kontroverzni Portugalac Abel Xavier uvijek je plijenio pozornost svojim izgledom i ofarbanim ili ispletenim frizurama, a iako za nacionalnu vrstu nije igrao stalno, s jednom takvom pojavio se na SP-u 2002. godine i uspio zastrašiti nogometaše Južne Koreje.
Megapopularni David Beckham je na četvrtom mjestu sa svojom legendarnom 'bekemicom' koju je predstavio navijačima, ali i obožavateljicama  nekoliko tjedana prije puta u Južnu Koreju i Japan. Na SP-u U Njemačkoj 2006., tada mlad branič Angole Manuel Cange Loco sve je šokirao (valjda i protivnike) pojavivši se s frizurom nalik na tarantulu koja mu stoji na čelu.
Nigerijac Taribo West 2002. vjerojatno je u to vrijeme intenzivno slušao Prodigy i u velikoj mjeri potpao pod njihov utjecaj, ali kompletan 'look' nije bio tako zastrašujuć, jer ga je svako dijete vjerojatno željelo povući za te slatke lude 'kečkice'. Englez Chris Waddle u Italiji je zaigrao s tada vrlo popularnom 'fudbalerkom', a friz kao spoj kratke kose na vrhu glave i puštenih dugih 'lasi' odzada, na jednoj glavi nikad nisu činile neku harmoničnu cjelinu. Pa ni na Chrisovoj glavi. Nijemac Christian Ziege našao je svoj način kako oduševiti Japance i uspio. Divili su se njegovoj kirurški preciznoj 'irokezici'. Iako je za zadnje mjesto na listi konkurirao i Roberto Baggio sa svojim dugim konjskim repom, popis ipak ne bi bio potpun da na njemu nema Rudija Vollera i njegovih slavnih plavih 'loknica'. No iskreno mislimo da mu je u kosu trebalo staviti malo gela, a Frank Rijkard možda se i pozvao 'srediti' je do kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...