Obavijesti

Sport

Komentari 16

Najluđi navijači: Jeff je zadnju utakmicu propustio '87. godine

Najluđi navijači: Jeff je zadnju utakmicu propustio '87. godine
3

Jeff Young (49) bio je na više od 1500 utakmica u nizu na kojima je pratio svoj klub iz sedme engleske lige. Zbog nogometa je Jeff propustio dio bratovog vjenčanja...

VIDEO

U sljedećim tjednima na portalu 24sata pozabavit ćemo se najluđim navijačima u svijetu sporta. Tetovaže, posebna imena, vjernost i u starosti ili suludi potezi - sport je ove navijače odvukao preko granice uobičajenog pri iskazivanju podrške svojoj omiljenoj momčadi. Među njima je i Britanac Jeff Young (49), koji je bio na više od 1500 utakmica u nizu na kojima je bodrio svoj klub Blyth Spartans iz sedme lige.

U siječnju 1987. godine, Margaret Thatcher bila je premijerka Velike Britanije , Bobby Robson bio je engleski izbornik, a Jeff Young tada je propustio svoju posljednju utakmicu Blyth Spartansa, kluba iz sedme engleske lige.

VIDEO

Od tada je ovaj 49-godišnji nogometni fanatik pratio svaku utakmicu voljenog niželigaša, bio je na više od 1500 utakmica u nizu, 28 godina...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prosincu prošle godine njegov Blyth Spartans igrao je drugo kolo FA Cupa. Jeffu je to bila 1507. utakmica na kojoj je pratio svoj klub. Jubilej je obilježio u prvom kolu FA Cupa protiv Altrinchama u studenom 2014.

- Nikad nisam išao za jubilejem. Motivacija mi je bila uvijek ona sljedeća utakmica. Jednostavno volim ići na utakmice. Većina mojih prijatelja i gotovo svi članovi obitelji su navijači Spartansa - rekao je Jeff za BBC.

Propustio dio bratovog vjenčanja

Stigao sam na vjenčanje, ali propustio sam dio. Bio sam na utakmici, kaže Jeff i prisjeća se kako je propustio posljednju utakmicu.

Bilo je to 27. siječnja 1987. godine. Njegov klub igrao je protiv Batha, a na gostovanje je trebalo potegnuti 1000 kilometara. Nije uspio pronaći prijevoz.

- Sjedio sam i buljio u televizor . Nije bilo prijenosa, čekao sam da osvježe teletekst kako bih saznao rezultat. Bila su to vremena nimalo nalik današnjima kad informacija stiže u sekundu. Sat vremena nakon završetka utakmice vidio sam da smo dobili 1-0. Izašao sam iz kuće i vrištao. Majka je doživjela neku vrstu šoka - priča engleski navijač.

Navukao se na utakmice kad je bio dječak.

- Kad sam odrastao išli smo na stadion. Bilo je to prekrasno iskustvo. Jednostavno sam se navukao. Teško se toga riješiti - kaže Jeff.

Fanatičnog navijača poznaju generacije igrača, kao i sadašnji trener Tom Wade.

- Jeff je fontana znanja. Ako ga pitate rezultat iz 1999. godine, odmah će vam reći, ne samo koliko je završilo, već i tko je zabio. Sjeća se i kakav je dan bio - kaže trener.

Dočekala me poruka: 'Drago mi je da ima još luđaka poput mene'.

Jeff nije imao pojma na koliko je uzastopnih utakmica svog kluba bio sve dok jedna navijačica nije objavila kako je došla do 1000. utakmice.

- Naša bivša tajnica, Anne Donnely bila je na 1000. utakmici i to je bilo u novinama. Jedan dan došao sam s posla, a ispred vrata čekala me poruka:

"Utakmica kod Bamber Bridgea bila je tvoja 1004. u nizu. Drago mi je da ima još luđaka poput mene", pisalo je na poruci koju mi je ostavila Anne.

- Od tada sam brojao utakmice - kaže Jeff i vraća se na 27. siječanj 1987. , na dan kad je propustio posljednju utakmicu svog kluba.

- Tjedan ili dva nakon što sam propustio tu utakmicu jer nisam mogao pronaći prijevoz za 1000 kilometara dug put, sreo sam prijatelja. Pitao me zašto nisam bio na utakmici i rekao da sam mogao ići s njima. Oni su išli autom. Nisam znao da li da zaplačem ili da ga udarim.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića