Obavijesti

Sport

Komentari 39

Najluđi navijači: Promijenio si ime u Mančester i tetovirao grb

Najluđi navijači: Promijenio si ime u Mančester i tetovirao grb
4

Bugarin Mančester Zdravkov Levidžov-Junajted u potpunosti je svoj život posvetio "vragovima" s Old Trafforda. Istetovirao si je grb na čelo i svaki dan živi za klub...

VIDEO

U sljedećim tjednima na portalu 24sata pozabavit ćemo se najluđim navijačima u svijetu sporta. Tetovaže, posebna imena, vjernost i u starosti ili suludi potezi - sport je ove navijače odvukao preko granice uobičajenog pri iskazivanju podrške svojoj omiljenoj momčadi. Među njima je i Bugarin po imenu Mančester Zdravkov Levidžov-Junajted , s kojim počinjemo serijal tekstova nazvan Najluđi navijači.

Postoje navijači koji su odani nekom sportskom kolektivu, koji redovito prate njegove utakmice i bodre ga neovisno o zdravstvenom i drugim stanjima u kojem se nalaze. Neki će reći da je taj klub i njihov život. Korak u tom smjeru otišao je i Marin Zdravkov (51), Bugarin čija je privrženost Manchester Unitedu toliko velika da je odlučio promijeniti osobno ime kako bi zvučalo baš kao ono "crvenih vragova" s Old Trafforda. Pobrinuo se i za sve vizualne tipove istetoviravši si grb kluba na čelo .

VIDEO

Ljubav između bugarskog fanatika i slavnog kluba počela je u vrijeme puberteta u 1970-ima, kada je njegov otac koristio blizinu rumunjske granice u gradu Svištovu na Dunavu i sa sinom ilegalno lovio televizijski signal kanala koji je prikazivao utakmice nekadašnje prve engleske lige. Već je tada dobio ideju za promjenom imena, no nije je smio realizirati.

- Da sam u to, komunističko vrijeme nekom rekao da bih se htio preimenovati u nogometni klub iz zlog kapitalističkog svijeta, zasigurno bi me strpali u zatvor - objašnjava Marin.

Desetljeća su prolazila, otac mu je preminuo, a onda je došla noć jednog od najvećih Unitedovih uspjeha u povijesti , osvajanja " treblea " 1999. i dramatične pobjede nad Bayernom u finalu Lige prvaka (2-1) u Barceloni.

VIDEO

I dok je mnogim pristašama crvenog kluba srce (gotovo) stalo gledajući siguran poraz sve do nadoknade, kada su Teddy Sheringham i Ole Gunnar Solskjær zabili za povijesan uspjeh Fergusonove momčadi, jutro poslije trijumfa i opijenosti Bugarin je definitivno odlučio napraviti potez o kojem je maštao .

Bugarska birokracija, međutim, u to vrijeme nije išla na ruku Marinu . Uporni navijač 15 se godina borio da ime kluba s Old Trafforda bude i njegovo osobno ime, sve dok mu ove godine propisi to konačno nisu dozvoljavali. Iako se sada zove Mančester Zdravkov Levidžov-Junajted , pri čemu je Junajted u njegovoj osobnoj iskaznici naveden kao nadimak, Marinova pravna bitka još nije završila: želi izbaciti "suvišna" imena i postati jednostavno - Mančester Junajted .

YouTube screenshot

- Ovo je smiješno. Ne želim nositi tek ime po engleskom gradu. Neki me prijatelji ismijavaju pitajući "Dobro, sad kad si službeno postao Manchester, je li tvoje prezime zapravo City ili United?" . Osim toga, nikad ne bih zloupotrijebio ime svetog nogometnog kluba u komercijalne svrhe, tako mi Boga - razočarano govori Bugarin kojemu gotovo da ne prođe dan, a da ne obuče na sebe majicu sa simbolima voljenog mu kluba.

Koliko je Mančester predan u svojoj ideji da život poistovjeti sa simbolima Uniteda, dovoljno govori činjenica da je zbog promjene imena morao promijeniti i vjeroispovijest . S katoličke je prešao na pravoslavnu vjeru koja mu je dozvolila upravo ime koje si je sâm i odabrao.

- Gospodin sad barem zna ime s kojim bih volio umrijeti - rekao je Mančester koji kao građevinski radnik zarađuje oko 3000 kuna na mjesec, no i s takvim je primanjima uspio isfinancirati posjet vjerojatno najvažnijem mjestu u njegovu životu, Old Traffordu. No još nije pogledao utakmicu svog omiljenog kluba uživo , još uvijek skuplja ušteđevinu. Poslao je molbu klubu da mu to omogući, ali nije dobio pozitivan odgovor.

Mančester Zdravkov nema ženu i živi s majkom , no osnuje li obitelj, ne dvoji kako će nazvati dijete. Dotad će se ovaj strastveni Bugarin brinuti za svoju osmogodišnju mačku Beckham i njenih pet mačića

- Kad se bude rodio, nazvat ću ga Mančester Junajted. Ne vjerujem da će mrziti to ime, ali kad bude napunio 18 godina, moći će ga promijeniti ako bude htio - kaže.

Ne mogavši otkriti gdje sežu granice Mančesterove fanatičnosti, jedan ga je bugarski novinar upitao bi li mogao pristati da do kraja života živi na tribinama Old Trafforda .

- Najlakše bi bilo lagati i reći "da", ali mislim da bi to bilo teško za mene. U najboljem slučaju bilo bi to kao da sam rob, ali ja nisam takva osoba - spušta loptu na zemlju Bugarin zaključivši kako ne bi zaratio s nekim tko navija za Liverpool jer ima i takvih prijatelja.

Koliko se spreman žrtvovati kako bi pokazao privrženost prema Manchester Unitedu , Mančester Zdravkov dao je postotak vjerojatnosti na sljedeće scenarije:

  • da šeće kroz Svištov gol i sve oboji u crveno: 100%
  • da preimenuje mačku u Thiago Silva: 50%
  • da se odrekne seksa do kraja svog života: 5%
  • da nosi ruž u javnosti: 0%
  • da vrati svoje staro ime Marin: 0%

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba