Obavijesti

Sport

Komentari 16

Najneuspješniji trener Zagreba otišao! Dolaze Šola i Lino Červar

Najneuspješniji trener Zagreba otišao! Dolaze Šola i Lino Červar

Šest utakmica, pet službenih, svi porazi. Epizoda Igora Vorija i prvi samostalni trenerski posao u PPD Zagrebu došao je kraju nakon mjesec dana sezone. Lino Červar bit će savjetnik

VIDEO

Epizoda Igora Vorija (40) kao trenera PPD-a Zagreb neslavno je završila nakon samo četiri mjeseca. Uprava hrvatskog prvaka sporazumno je raskinula ugovor s bivšim hrvatskim reprezentativcem koji je izgubio svih šest utakmica na klupi i tako rezultatski postao najneuspješniji trener kluba iz Veprinačke. U prvom samostalnom trenerskom poslu.

Kako doznajemo, novi će trener Zagreba biti također proslavljeni bivši hrvatski rukometni reprezentativac Vlado Šola (51), bivši Vorijev suigrač u "kaubojima" i dosadašnji trener Dubrave pa kineske momčadi Pekinškog sveučilišta koja je igrala u SEHA ligi.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je bilo na Vorijevu predstavljanju

Pokretanje videa...

Vori na predstavljanju u PPD Zagrebu 04:30

Vori je prvo u pripremnoj utakmici uoči završnog turnira SEHA lige s -10 poražen od Pick Szegeda, a onda na nevjerojatan način u polufinalu regionalne lige u Zadru izgubio na sedmerce već dobivenu utakmicu protiv Vardara. Izgubio je i od Meškova u meču za treće mjesto.

Vorijeve muke nastavile su se i u Ligi prvaka. I dok mu se za poraze od favoriziranog Kiela u Zagrebu (-10) i Veszprema na gostovanju (-12) nema što prigovoriti, posljednji poraz protiv Aalborga 27-26 u Areni, unatoč vodstvu od nekoliko golova prednosti većinu utakmice, očito je bila kap koja je prelila čašu.

- Nama je cilj da svaki igrač dolazi na trening s osmijehom i odlazi isto tako. Ako se to dogodi, već tada smo jako puno toga napravili. Ja sam spreman na sve borbe, nema popuštanja ni na treninzima ni na utakmici. Ne zanima me što je bilo jučer i što se događalo prije. Nekada je karakter bitniji od malo bolje kvalitete. Želim napraviti sustav koji će biti prepoznatljiv u svijetu rukometa - najavljivao je Vori početkom lipnja.

Kuloari oko Zagreba brujali su da će klub četvrti put kao trener preuzeti hrvatski izbornik Lino Červar, koji je trebao biti Vorijev mentor. No ipak će ostati savjetnik Šoli jer ima previše obveza oko reprezentacije.

Prva je iduća Zagrebova utakmica gostovanje u Barceloni u srijedu, a tjedan dana poslije u Arenu dolazi Celje.

Zagrebovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon konzultacija i razgovora vođenih kroz ovaj tekući tjedan, sada već sa bivšim glavnim trenerom, uprava kluba i Igor Vori su došli do zajedničkog zaključka da je neophodno napraviti promjenu, kako bi se ekipa pripremila adekvatno za nadolazeće utakmice, posebice one u kojima se očekuju bodovi.

Podsjećamo, Igor Vori je na klupi PPD Zagreba zamijenio Veselina Vujovića početkom lipnja. Nakon proljetne stanke uzrokovane pandemijom virusa Covid-19, pripremni period je s ekipom odradio u Zagrebu te na klupi 'sjedio' ukupno 5 službenih utakmica.

Finalni turnir SEHA Gazprom lige je okončao na četvrtom mjestu s dva poraza. Serija poraza se nažalost nastavila i u prva tri kola EHF Lige prvaka. Pred zagrebašima je utakmica u Barceloni, te u Areni Zagreb dočekuju Celje kada se i nadaju prvim bodovima.

Igoru Voriju se uprava i zaposlenici kluba zahvaljuju na suradnji i profesionalnom odnosu u ova četiri mjeseca zajedničkog rada."

Zagrebovi treneri u zadnjih šest godina:

  • Veselin Vujović 2014. - 2016.
  • Andrija Nikolić (privremeni) 2016.
  • Silvio Ivandija 2016. - 2017.
  • Slavko Goluža (privremeni) 2017.
  • Kasim Kamenica 2017.
  • Zlatko Saračević 2017.-2018.
  • Lino Červar 2018.
  • Branko Tamše 2019.
  • Veselin Vujović 2019. - 2020.
  • Igor Vori 2020.
  • Vlado Šola 2020. - ???
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome