Obavijesti

Sport

Komentari 125

Najskuplji transfer u povijesti Arsenala: Özila platili 50 mil. €

Najskuplji transfer u povijesti Arsenala: Özila platili 50 mil. €
1

Njemački reprezentativac nadmašio je transfer Santi Cazorle iz Malage od 19,5 milijuna eura. Mesut Özil potpisao je ugovor s Arsenalom do 2018. godine

VIDEO

Arsene Wenger godinama je bio na meti kritika svojih navijača i engleskih medija zbog svoje štedljivosti pri kupovini novih pojačanja. Vrhunac je bio ovog ljetnog transfernog roka kad je francuski trener doveo samo Sanoga i Flaminija i to bez odštete, no u posljednjim satima na Emirates je stiglo veliko ime.

Realov Mesut Özil (24) u večernjim satima, prema službenoj stranici kluba, potpisao je ugovor s 'topnicima'! Isti je vrijedan 50 milijuna eura u trajanju od pet godina. Iako je njemački reprezentativac u ponedjeljak ujutro navodno odbio napustiti 'kraljevski klub' ipak se odlučio za transfer te je postao najskuplji transfer u povijesti londonskog kluba! Time je nadmašena kupovina od 19,5 milijuna eura za Santi Cazorlu iz Malage u prošloj sezoni.

- Iznimno nam je drago što smo potpisali Mesuta Özila. Sjajan je igrač koji se dokazao na klupskoj i reprezentativnoj razini - rekao je u priopćenju menadžer Arsene Wenger.

Nijemac će zarađivati 165.000 eura tjedno, a ugovor će trajati do 2018. godine. Ujedno postaje i najplaćeniji igrač u povijesti, a dogovor Arsenala i Reala pao je danas ujutro nakon što je Özil prošao liječnički pregled u Njemačkoj.

- Dragi navijači Real Madrida, hvala vam za tri prekrasne godine. Moje vrijeme u klubu bilo je jedinstveno i posebno. Neke stvari se razvijaju drugačije nego što bih očekivao prije nekoliko dana. Iako napuštam Real, želim sve najbolje momčadi u budućnosti. Sad se veselim novom klubu - 'topnicima'!

Oduševljen sam što ću igrati u klubu Arsenalovog renomea te u Premiershipu. Bit će to sjajno za moj osobni napredak kao igrač, a posebno se veselim radu s Arseneom Wengerom. Klub ima velike ambicije i veselim se biti dio uzbudljive budućnosti - prvi su dojmovi Özila nakon potpisa. Nosit će dres s brojem 11.

Arsenal je u jednom danu doveo golmana Emiliana Viviana, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Palerma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 125

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana