Obavijesti

Sport

Komentari 88

Najskuplji transfer u povijesti: Bale je Realov za 99 mil. eura!

Najskuplji transfer u povijesti: Bale je Realov za 99 mil. eura!
1

VEĆA PLAĆA RONALDU Portugalac će u madridskom klubu zarađivati 17 milijuna eura godišnje, a novopridošli Velšanin Gareth Bale 'samo' 12 milijuna eura u sezoni

VIDEO

Ronaldo više nije rekorder. Njegov transfer u Real iz 2009. od 94 milijuna eura više nije najveći u povijesti. Tottenham je Garetha Balea (24) prodao “kraljevskom klubu” za pet milijuna eura više.

Godine 1913. rekordni transfer iznosio je 1500 funti. Toliko je Oldham Athletic platio Manchester Unitedu za Charlieja Robertsa. Inače prvog igrača “vragova” u povijesti koji je zaigrao za englesku reprezentaciju.

Real je sad vlasnik četiri od pet najvećih transfera u nogometnoj povijesti. Osim Balea i Ronalda na toj su listi još Kaka i Zidane, a na treće mjesto se "ugurao" Zlatan Ibrahimović koji je iz Intera prešao u Barcu za 75 milijuna eura.

Iako je izgubio rekord, Ronaldo će ostati najplaćeniji igrač “kraljevskoga kluba”. Bale će dobiti 12 milijuna eura plaću, nešto manje nego što to sad ima Ronaldo. Portugalac će uskoro produljiti ugovor i zarađivat će 17 milijuna eura.

Transfer nije zasad potvrdio nijedan klub, ali španjolska Marca piše da je Daniel Levy, predsjednik Tottenhama, pristao na sve uvjete i da će Bale u petak i službeno biti predstavljen kao igrač Reala.

U transfer nije uključen nijedan nogometaš španjolske momčadi. Iako se nagađalo da bi se u Tottenham mogao vratiti Luka Modrić, trener Carlo Ancelotti je stavio veto.

- I bez Balea ćemo imati momčad za naslov. Naravno da bih volio da je Gareth ostao, no već imamo zamjene za njega - istaknuo je Andre Villas-Boas, trener Spursa.

A zamjene su Willian iz Anžija i Erik Lamela iz Rome. Za svakog od njih Tottenham će platiti 30 milijuna eura.

Real već počeo prodavati Baleove dresove

Nakon što se na službenom sajtu Reala preko kojeg navijači mogu kupiti dresove pojavila mogućnost kupnje dresa s brojem 11 na kojem piše Gareth Bale, službena stranica Real Madrida u četvrtak navečer je objavila:

"Gareth Bale je novi "galactico". 

Ubrzo je ta objava maknuta. Netko se, čini se, malo požurio, jer službena objava transfera trebala bi biti objavljena danas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića