Sport

Komentari 11

Najveće pobjede Hrvatske: Samo triput je bilo uvjerljivije

Najveće pobjede Hrvatske: Samo triput je bilo uvjerljivije

Samo pet puta 'vatreni' su u poluvremenu zabili četiri ili više, drugi put u prvom dijelu, a susret na Malti rekordan je po broju golova u gostima i pobjedi u gostima

Perišić u šestoj, Ćaleta Car u 22., Pašalić u 39., Modrić u 45., Majer u 47., Kramarić u 53. i opet Majer u 64. Dvojici igrača prvijenac, a Lovro Majer odmah je zabio dva!

I eto nam uoči utakmice odluke za plasman u Katar rekordne pobjede hrvatske reprezentacije u gostima!

Ukupno najveća nije, ali je najveća gostujuća, uz najveći broj golova u gostima.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Također, ovo je tek peti put da je Hrvatska nekome zabila četiri gola u poluvremenu. I tek drugi put u prvom, nakon onih 7-1 u Zagrebu protiv Estonije 1995. Najviše su u poluvremenu, pet, zabili Andori 2006. u pobjedi 7-0, a po četiri su u natjecateljskim utakmicama utrpali još Malti 1998. (4-1) i Norveškoj 2015. (5-1).

Najveće pobjede Hrvatske:

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

U gostima je ovo, dakle, rekordna pobjeda. Na velikim natjecanjima taj rekord drži 4-0 protiv Kameruna na SP-u 2014. u Brazilu, dok je najveći poraz također Dalićev, onih 6-0 od Španjolske u Ligi nacija 2018. Drugi je najveći 5-1 od Engleske 2009. (Bilić), a domaći je također Bilićev, također od Engleske, u istim kvalifikacijama za SP 2010., kada je u Maksimiru bilo 1-4.

Najčitaniji članci