Sport

Komentari 6

Roko Prkačin odustao od NBA drafta, Cibona bez 750.000 €

Roko Prkačin odustao od NBA drafta, Cibona bez 750.000 €

Sin proslavljenog hrvatskog košarkaša po završetku aktualne sezone zaputio se u SAD gdje je pohodio kampove nekoliko momčadi gdje se pripremao za draft od kojeg je u konačnici odustao

NBA analitičari su predviđali da će biti izabran krajem prvog ili početkom druga kruga, a Roko Prkačin (18) očito je ciljao puno više pa je u posljednji trenutak odustao od NBA drafta!

Sin proslavljenog hrvatskog košarkaša po završetku aktualne sezone zaputio se u SAD gdje je pohodio kampove nekoliko momčadi i sve je upućivalo da će mladog Roka već ovog ljeta 'rezervirati' jedna od NBA momčadi, ali sada je jasno da će on još najmanje godinu dana ostati pod Tornjem!

Što to znači za Cibonu? Sljedeće će sezone i dalje imati najboljeg igrača, ali neće dobiti planiranih 750 tisuća eura odštete. Također, druga će sezona Prkačina u klubu koštati nešto više od prve, a sve to dok Cibona i dalje muku muči s financijama. Veće ugovore moraju spremiti i Mateu Drežnjaku i Toniju Nakiću...

Zagreb: Cibona i Krka sastali se u 17. kolu ABA lige

204 centimetara visoki krilni centar je u sezoni 2020./2021. ABA lige prosječno ubacivao 13,3 poena i hvatao 6,8 skokova, ali i imao 2,4 'prodanih' lopta. Talenta ima, rad i trud ne izostaju. Kako bi se reklo, dragulj se mora ipak još malo izbrusiti, a onda ga bez sumnje čeka i puno bolji rezultat na NBA draftu.

Dodajmo kako se u posljednji trenutak s NBA drafta također povukli i Boris Tišma (19) i Karlo Matković (20).

POGLEDAJTE ARMAGEDON BORBU VEČERI- MIŠKOVIĆ VS ŠITUM: