Najveći Ivičini uspjesi: Ima tri srebra na OI, još sanja zlato... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Najveći Ivičini uspjesi: Ima tri srebra na OI, još sanja zlato...

Najveći Ivičini uspjesi: Ima tri srebra na OI, još sanja zlato...
4

Imam tri srebra s olimpijskih igara, bilo bi tako lijepo reći da sam olimpijski prvak... Od toga nema ništa većega i boljega, rekao je Ivica Kostelić uoči Igara u Sočiju...

VIDEO

Zimske olimpijske igre u Sočiju prilika su Ivici Kosteliću da uzme toliko željenu zlatnu olimpijsku medalju. U specijalu posvećenom Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u nekoliko smo se tekstova prisjetili dosadašnje karijere najboljeg hrvatskog skijaša u povijesti. Ivici će ove Igre biti četvrte, a osvojio je do sada tri srebra. Danas smo se prisjetili njegovih najvećih uspjeha.

Ivica Kostelić na Zimske olimpijske igre u Soči kreće nakon nevjerojatnih 11 operacija. U posljednjih 10 godina ovo mu je najlošija sezona, a prvi put nakon šest sezona Ivica je ispao iz prve jakosne skupine u slalomu. No uza sve to, hrvatski skijaš je jedan od kandidata za medalju u superkombinaciji u Sočiju. 

- Ivica može iznenaditi. Ove godine bio je četvrti u slalomu u Leviju, možda će eksplodirati na Olimpijskim igrama - rekao je Jure Košir, bivši slovenski skijaš.

Ivičin uspon počeo je 2001. godine. Nakon uspjeha u juniorskim natjecanjima i brojnih operacija na početku karijere, Kostelić je šokirao svijet pobjedom u Aspenu.

Slavio je u slalomu sa startnim brojem 64 što vjerojatno nitko nikad neće ponoviti. 

Ivica je 2011. godine postao ukupni pobjednik Svjetskog skijaškog kupa te je osvojio Veliki kristalni globus. U istoj godini primio je Mali kristalni globus za kombinaciju i slalom. U superveleslalomu je završio ukupno treći.

Na Igrama je osvojio tri medalje, ali i dalje sanja o zlatu (srebro u Torinu 2006. u kombinaciji i Vancouveru 2010. u superkombinaciji i slalomu). 

- Imam tri srebrne medalje s olimpijskih igara, ali bilo bi tako lijepo reći da sam olimpijski prvak... Od toga nema ništa većega i boljega. Trenutačno nemam baš puno šansi da to napravim u slalomu. Dosta je boljih skijaša od mene, ali u kombinaciji imam šansu - kazao je Ivica...

Najveći Ivičini uspjesi:

2001. godine - Slavio sa startnim brojem 64

Ivica je šokirao skijaški svijet senzacionalnom pobjedom u Aspenu. Imao je startni broj 64. Nitko nikad nije pobijedio u utrci s tako visokim startnim brojem. Teško da će ovo itko ikad ponoviti...

2003. godine - Zlato u St. Moritzu

Čudesni Ivica na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu osvaja 1. mjesto i naslov svjetskog prvaka

2006. godine - Olimpijsko srebro!

Ivica je ostvario dio svog sna. Osvojio je olimpijsku medalju. Na Igrama u Torinu osvojio je srebro u kombinaciji. Prvi je bio Ted Ligety, a treći Reiner Schönfelder.

2010. godine - Dvije olimpijske medalje

Ivica je na Olimpijskim igrama u Vancouveru obranio srebrnu medalju iz Torina. Opet je bio drugi u superkombinaciji. Ali nije tu stao. Kostelić je osvojio drugu medalju na Igrama, bio je srebrni i u slalomu.

2011. godine - Veliki kristalni globus

Prvi put u karijeri Ivica Kostelić postao je ukupni pobjednik Svjetskog skijaškog kupa te je osvojio Veliki kristalni globus. U istoj godini primio je Mali kristalni globus za kombinaciju i slalom. U superveleslalomu je završio ukupno treći.

2012. godine - Mali globus za superkombinaciju

Ivica je obranio Mali kristalni globus u superkombinaciji pobjedom na Olimpijskoj stazi u Sočiju. Nažalost, nakon toga morao je na novu operaciju koljena što ga je koštalo obrane naslova ukupnog i slalomskog pobjednika.

2013. godine - kombinacija u Kitzbühelu

Ivica Kostelić je ušao u povijest Kitzbühela. Pobijedio je u kombinaciji i postao prvi čovjek koji je četiri godine u nizu slavio u jednoj disciplini u kultnom austrijskom skijalištu. 

2013. godine - Rekord u Wengenu

Ivica je u Wengenu završio treći u slalomu što mu je bilo 12. postolje na tom švicarskom skijalištu. Ušao je u povijest kao skijaš koji se najviše puta penjao na postolje na jednoj utrci Svjetskog kupa. "Skinuo" je Ingemara Stenmarka, Didiera Cuchea i Marca Girardellija koji su imali po 11 pobjeda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal