Obavijesti

Sport

Komentari 10

Najveći transfer lokosa ikada: 'Roko je izvanredan potencijal'

Najveći transfer lokosa ikada: 'Roko je izvanredan potencijal'

Četiri gola u 26 nastupa sa 17 godina bila su dovoljna da Roka Šimića zamijeti Red Bull Salzburg i odmah ga dovede. Lokosima bi za talentiranog napadača trebalo pripasti oko četiri milijuna eura

VIDEO

Mladi hrvatski nogometaš Roko Šimić (17) od subote je i službeno novi član austrijskog prvaka RB Salzburga. Dosadašnji napadač Lokomotive potpisao je ugovor za Salzburg do 30. lipnja 2024. objavio je austrijski klub.

Sin hrvatske nogometne legende, Darija Šimića, za "lokose" je debitirao sa samo 16 godina, a za prvu momčad je upisao 26 nastupa postigavši četiri gola.

- Roko ima velik potencijal, izvanredan mentalitet, a već je u hrvatskoj ligi pokazao za što je sposoban - kazao je sportski direktor Christoph Freund.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sada se mora naviknuti na naš način igranja, trebat će mu vremena koje treba za razvoj. Zbog toga će biti registriran i za drugoligaša Liefering - dodao je Freund.

Šimić je u subotu stigao na utakmicu Lokomotive i Hajduka na stadionu u Kranjčevićevoj te se oprostio prigodnom fotografijom s članom izvršnog odbora Božidarom Šikićem. Dobio je dres s potpisima svih članova prve momčadi i dresom "Hvala ti Roko".

Zagreb: Lokomotiva i Hajduk susreli se u 1. kolu Prve HNL

Mediji nagađaju kako će Lokomotiva dobiti oko četiri milijuna eura odštete te postotak od idućeg transfera.

To je najveći transfer u povijesti Lokomotive, do sada je rekord držao vratar Ivo Grbić koji je prošle sezone preselio u Atletico Madrid za 3,5 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu