Sport

Komentari 10

Najveći transfer lokosa ikada: 'Roko je izvanredan potencijal'

Najveći transfer lokosa ikada: 'Roko je izvanredan potencijal'

Četiri gola u 26 nastupa sa 17 godina bila su dovoljna da Roka Šimića zamijeti Red Bull Salzburg i odmah ga dovede. Lokosima bi za talentiranog napadača trebalo pripasti oko četiri milijuna eura

Mladi hrvatski nogometaš Roko Šimić (17) od subote je i službeno novi član austrijskog prvaka RB Salzburga. Dosadašnji napadač Lokomotive potpisao je ugovor za Salzburg do 30. lipnja 2024. objavio je austrijski klub.

Sin hrvatske nogometne legende, Darija Šimića, za "lokose" je debitirao sa samo 16 godina, a za prvu momčad je upisao 26 nastupa postigavši četiri gola.

- Roko ima velik potencijal, izvanredan mentalitet, a već je u hrvatskoj ligi pokazao za što je sposoban - kazao je sportski direktor Christoph Freund.

- Sada se mora naviknuti na naš način igranja, trebat će mu vremena koje treba za razvoj. Zbog toga će biti registriran i za drugoligaša Liefering - dodao je Freund.

Šimić je u subotu stigao na utakmicu Lokomotive i Hajduka na stadionu u Kranjčevićevoj te se oprostio prigodnom fotografijom s članom izvršnog odbora Božidarom Šikićem. Dobio je dres s potpisima svih članova prve momčadi i dresom "Hvala ti Roko".

Mediji nagađaju kako će Lokomotiva dobiti oko četiri milijuna eura odštete te postotak od idućeg transfera.

To je najveći transfer u povijesti Lokomotive, do sada je rekord držao vratar Ivo Grbić koji je prošle sezone preselio u Atletico Madrid za 3,5 milijuna eura.

Najčitaniji članci