Obavijesti

Sport

Komentari 10

Nakon 14 godina otac i sin opet zajedno u Karlovcu: Zasukati rukave i krenuti po prvo mjesto

Nakon 14 godina otac i sin opet zajedno u Karlovcu: Zasukati rukave i krenuti po prvo mjesto

Igor Pamić došao je 2007. u Karlovac i odveo klub iz treće u prvu ligu, prvi put u povijesti. Napravio je sjajnu priču, a u Karlovcu je pao i Hajduk... Danas je opet u Karlovcu

VIDEO

Put prema prvoj ligi počeo je 2007. Igor Pamić došao je u Karlovac, koji je tad lutao prostranstvima treće lige. Iz Rijeke je na posudbu doveo sina Zvonka, uzeo Vukmana, Lajtmana i počeo slagati momčad za Prvu ligu. Dvije godine kasnije Karlovac je bio prvoligaš.

Uh, kakva je to bila priča, tog ljeta 2009. U Karlovcu su bili dani Karlovačkog piva, Igor Pamić je baš završavao jutarnji trening, tamburaši su čekali da počnu svirati jer Karlovac je bio član prvoligaškog društva.

- Imali smo odličnu momčad, pažljivo sam selektirao i birao momčad po ukusu, bili smo prava klapa - rekao je Pamić.

Da, bili su odlična škvadra, rekli bismo, na treningu, kad bi Paminjo zagrmio, svi bi se dobro stresli. Tako je bilo i uoči dolaska Hajduka, bilo je to prvi put u povijesti da su Hajduk i Karlovac odmjerili snage u Prvoj HNL. Pamić je pripremao akciju koju je trebao završiti Haris Redžepi. No Haris je pokušao nešto svoje.

pamici

- Redžepiiiii - zagrmio je s klupe.

- Ali, šefe, mislio sam...

- Nemoj misliti, ako ćeš ti misliti, odosmo svi k vragu - rekao je Pamić kroz smijeh i pokazao mu gdje treba stajati.

Tri dana poslije Hajduk je došao u grad na četiri rijeke, a Karlovac pobijedio 1-0 golom - Harisa Redžepija.

- Danas je drugačije, došao sam u Karlovac, cilj nam je 2. liga, no imam momčad koju sam zatekao i na meni je da ih maksimalno pripremim za uzlet - rekao je legendarni Paminjo.

U momčadi je opet i Zvonko Pamić, koji je s tatom u Karlovcu nakon 14 godina. Imali su jednu kratku epizodu u crnogorskom OFK Titogradu, gdje su s Pamićem bili dugo vodeća momčad, no njegovi afiniteti bili su veći od klupskih. Bili su zajedno i u Istri, a sad su opet tamo gdje je sve i počelo - u Karlovcu.

- Ovo je grad koji ima odlične i vjerne navijače, grad koji zaslužuje da ima prvoligaša. Neće biti jednostavno jer za vodećim zaostajemo devet bodova i treba odmah početi raditi - rekao je Paminjo.

A vodeći je Zagorac, koji također ima drugoligaške ambicije i neće olako prepustiti mjesto koje vodi u viši rang. No Pamić je itekako zagrizao.

- Cilj je smanjiti zaostatak, a odigrati prvi dio sezone, a onda ćemo vidjeti što i kako. Naravno, treba vidjeti tko može, tko ne može, pojačati se, napraviti momčad i krenuti u borbu za prvo mjesto koje vodi u drugu ligu. Zvonko? Drago mi je da je sa mnom, ali on već sve zna, nemam što puno reći. Žao mi je što ga ozljede nisu zaobišle, da jesu, napravio bi puno više u karijeri. Njegovo iskustvo nam je jako važno, puno će pomoći - rekao je Paminjo, zasukao rukave i krenuo na - posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja