Sport

Komentari 2

Nakon što je jedva izvukao živu glavu, Grosjean se povlači iz F1

Nakon što je jedva izvukao živu glavu, Grosjean se povlači iz F1

Francuski vozač Formule 1 Romain Grosjean prelazi u seriju IndyCar, ali zbog teške nesreće koju je doživio krajem prošle godine neće voziti na opasnijim stazama

Vozač Formule 1 Romain Grosjean (34) krajem prošle godine doživio je stravičnu nesreću na Velikoj nagradi Bahreina. Na startu utrke zabio se u ogradu, ali je na sreću preživio i izvukao se iz gorućeg bolida bez većih ozljeda.

POGLEDAJTE VIDEO: Lewis Hamilton 

Grosjean je najavio prelazak iz Formule 1 u seriju IndyCar, ali zbog nesreće i obitelji neće se utrkivati na opasnijim ovalima.

Krajem prošle sezone, Francuz je ostao bez ugovora s momčadi Haas F1 te je najavio da će se natjecati za američku momčad Dale Coyne Racing u 13 od ukupno 17  cestovnih i uličnih utrka. 

 

Na posljednjoj i kobnoj utrci koju je vozio, sudario se s drugim vozačem, Daniilom Kvjatom, a taj kontakt je skrenuo njegov bolid i odveo ga u frontalni sudar s ogradom. Grosjeanov bolid se doslovno prepolovio i zapalio, a plamen je izgledao nestvarno.

Helikopterom je odmah prebačen u bolnicu gdje je i ostao zbog opeklina na rukama, a iz iz gorućeg bolida je uspio pobjeći tek iz trećeg pokušaja. U bolnici se oporavio od opeklina te se vratio kući, a Francuz će sad krenuti s novim izazovima.

Najčitaniji članci