Obavijesti

Sport

Komentari 76

Nalbandian 'polomio' suca i poklonio Čiliću sedmi naslov

Nalbandian 'polomio' suca i poklonio Čiliću sedmi naslov
8

Marin Čilić prvi je Hrvat koji je osvojio legendarni Queen's Club. Ali dosta je pomogao kontroverzni Argentinac. Nalbandian je u naletu bijesa udario stolac suca

VIDEO

Igrajte, igrajte!, vikale su krcate tribine uglednog Queen's Cluba, ali glavni sudac nije dozvolio nastavak.

Kaznio je, diskvalificirao iziritiranog Davida Nalbandiana koji je napravio nešto što nikako ne smije, barem ne na teniskom terenu. Izgubio je servis u sedmoj igri drugog seta, te je u naletu bijesa nogom udario po dnu stolice jednog linijskog suca. Problem je u tome što nije pričekao barem da se sudac na izmjeni ustane, već je opalio svom snagom, uništio reklamu, a dio iste pogodio je suca u nogu koji je - jauknuo! Glavni sudac nije imao izbora:

- Gem, set i meč - Čilić!

Marin je slegnuo ramenima, nije htio takav završetak, ali nema se razloga protiviti. Pobijedio je rezultatom 6-7 (3), 4-3 i to je drugo slavlje za Čilića protiv Nalbandiana u šest službenih mečeva. Učinio je ono što i Goran Ivanišević nije uspio, osvojio je legendarni Queen's Club. Prvo je to finale na travi za najboljeg hrvatskog tenisača i odlična najava za skorašnji Wimbledon. To je sedmi naslov u 14. ATP finalu za 23-godišnjeg Međugorca. Osvojio je 250 bodova i 78.935 eura.

Direktor Queen's Cluba Chris Kermode objasnio je odluku suca za BBC:

- To je jedna od onih zaista nesretnih stvari. Bio je to nevjerojatan finale, najbolji meč cijelog tjedna. Nalbandian je iz frustracije udario pano koji je odletio i udario linijskog suca. Prilično je ozbiljno ozlijeđen. Prekršaj je odmah dosuđen. Nalbandian jasno žali zbog onog što je učinio, bila je to čista slučajnost, ali takve se stvari događaju. Razočaravajuće je da meč ovako završi, ali mi smo pod vladavinom ATP-a.

Nalbandian požalio

- Slažem se da sam pogriješio, ali bio sam jako frustriran na terenu i ponekad je to teško kontrolirati. Ponekad svi griješe, a ja nisam osjećao da je sve moralo tako završiti – komentirao je Nalbandian nakon diskvalifikacije u finalu zbog nesportskog ponašanja.

ATP London, finale:

Čilić (6) - Nalbandian (10) 6-7(3), 4-3 – pobjeda Čilića sudačkom odlukom


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica