Obavijesti

Sport

Komentari 37

Napadnuti boksač vratio se iz Beograda i odustao od borbe! 'Napadači nisu znali da je Hrvat'

Napadnuti boksač vratio se iz Beograda i odustao od borbe! 'Napadači nisu znali da je Hrvat'
2

Nismo se žalili ni na što, jako se dobro osjećamo, organizacija je odlična, njega su domaćini vozili i na policiju i u bolnicu, a čak i u dvorani gledatelji navijaju za naše borce. On nije psihički izdržao, kaže izbornik Veočić

VIDEO

Nikica Radonić (27) vratio se kući u Vrgorac s Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, nakon što je u ponedjeljak doživio neugodnost. Prijavio je da su ga trojica pokušala napasti u parku i, strahujući da bi mogli imati i nož, izbjegao je konflikt, ali je pritom ozlijedio nogu. Radonić je, inače, prvak Hrvatske u boksu i kikboksu, do 86 kilograma.

Dobra je stvar da težih ozljeda nema i da incident nije imao nacionalističko obilježje. Naime, huligani u parku nisu ni znali da je Hrvat.

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

- Natekla mi je noga, ne mogu se dobro osloniti na nju. Da je borba za pet dana mogao bih u ring, ovako teško. Nisam ovo očekivao, to su vjerojatno neki huligani i narkomani koji se okupljaju u tom parku. Tako su mi rekli u policiji - ispričao je Radonić za SN, dok njegov trener iz Boksačkog kluba Split, Zvonimir Giljanović, nije u Beogradu, ali je iz Splita prozvao organizatore i pozvao savez i Ministarstvo vanjskih poslova da reagiraju.

U Sesvetama održano finale Prvenstva Hrvatske u boksu

A izbornik seniorske reprezentacije i šef delegacije na Europskom prvenstvu Pero Veočić ispričao nam je:

- Sigurnost nam nije ugrožena. Evo, naše djevojke odlaze i u hrvatskoj trenirci u obližnju trgovinu, svi odemo do kafića, sve bez ikakvog problema. A taj se incident mogao dogoditi boksaču iz bilo koje države. On nije nosio hrvatska obilježja, niti je bio u krugu dvorane ili hotela, išao je trčati u park, gdje su ga dvojica-trojica pitala što to radi, čime se bavi, pa kad im je odgovorio da je boksač, rekli su da im pokaže kako to radi, jedan ga je htio udariti, i on se okrenuo i otrčao dalje, izbjegao je konflikt, ali je pritom pogrešno stao.

Radonić je odmah sve ispričao.

U Sesvetama održano finale Prvenstva Hrvatske u boksu

- Prijavio mi je što se dogodilo, ne mogu reći ni da je to bio napad, ljudi iz naše delegacije pozvali su policiju, on je tražio da ode na Hitnu pomoć slikati nogu, nije ništa slomio, ali naotekla mu je i šepa pa se ne osjeća spremnim za borbu te je otišao kući u Split. Nagovarao sam ga da ostane, makar do vaganja, jer borba mu je trebala biti tek za dva dana. No nije psihički izdržao. U prvoj borbi je zaradio dva šava jer je dobio laktom, pa taj incident, pa ozljeda noge, a i supruga mu ubrzo treba roditi... sve mu se nakupilo.

Jeste li se službeno žalili organizatorima?

- Nismo se žalili ni na što, jako se dobro osjećamo ovdje, organizacija je odlična, njega su domaćini vozili i na policiju i u bolnicu, maksimalno su korektni, a čak i u dvorani gledatelji navijaju za naše borce - zaključio je Veočić.

Oglasio se i Hrvatski boksački savez, čije priopćenje prenosimo u nastavku:

"Poštovani, šaljemo objašnjenje u svezi incidentne situacije u kojoj se našao reprezentativac Nikica Radonić na Europskom prvenstvu u Beogradu i zbog čega nije u mogućnosti nastupiti u četvrtfinalu Europskog prvenstva protiv aktualnog svjetskog prvaka u kategoriji do 86 kg Ataeva Sharabutdina.

Vodstvo hrvatske boksačke reprezentacije na Europskom seniorskom prvenstvu u Beogradu i Hrvatski boksački savez sa žaljenjem konstatiraju da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog prvenstva koje je prema rasporedu zakazano za srijedu, 24. travnja 2024. godine. 

Nikica Radonić (27), ovogodišnji prvak Hrvatske u kategoriji do 86 kg, plasman u četvrtfinale EP-a i borbu za medalju izborio je pobjedom nad predstavnikom Poljske Patrykom Boruckim u nedjelju, 21. travnja 2024.

Dan nakon tog meča, oko 12 sati, Nikica Radonić otišao je iz hotela hrvatske reprezentacije u obližnji park (Banjičku šumu) na rastrčavanje i razgibavanje gdje su ga presrele tri nepoznate osobe s tendencijom fizičkog napada. 

Nikica Radonić izbjegao je zamah jednog od napadača i eskalaciju mogućeg napada tako što se brzo udaljio od tih napadača/huligana, a u udaljavanju s mjesta huliganskog ispada ozlijedio je skočni zglob. 

Reprezentativac Radonić po povratku u hotel o incidentnoj situaciji i huliganskom napadu obavijestio je izbornika hrvatske reprezentacije Peru Veočića i ostale naše trenere, a oni su obavijestili Boksački savez Srbije i organizatore Europskog prvenstva koji su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. 

Potrebno je naglasiti da na jutarnjem razgibavanju Nikica Radonić nije nosio opremu hrvatske reprezentacije, niti bilo što drugo što bi sugeriralo da se radi o članu boksačke reprezentacije Hrvatske. Prema njegovom iskazu, ni izgrednici u parku/šumi nisu mu pristupili dajući mu do znanja da se radi o članu hrvatske boksačke reprezentacije. 

Nikica Radonić nakon liječničkog pregleda i davanja iskaza policiji, zbog 'diskretne otekline na skočnom zglobu' (liječnički nalaz), a iz prethodnog meča s predstavnikom Poljske imao je i dva šava zbog posjekotine na glavi, obavijestio je izbornika Peru Veočića da se ne osjeća spremnim za meč četvrtfinala, u srijedu, 24. travnja protiv predstavnika Rusije Ataeva Sharabutdina, aktualnog svjetskog prvaka i prvog nositelja kategorije do 86 kg na Europskom prvenstvu u Beogradu. 

Nikica Radonić donio je i odluku da se istu večer, u ponedjeljak 22. travnja 2024., vrati s Europskog prvenstva u Beogradu kući kako bi bio uz suprugu koja je u visokom stupnju trudnoće. 

Vodstvo hrvatske reprezentacije na EP-u u Beogradu u tome mu nije radilo nikakve zapreke i podupire svog reprezentativca u svim odlukama koje je donio. 

Vodstvo hrvatske reprezentacije i Hrvatski boksački savez dužni su naglasiti da organizatori i domaćini Europskog prvenstva u Beogradu ne snose nikakvu odgovornost za incidentnu situaciju u kojoj se nesretnim stjecajem okolnosti našao Nikica Radonić. Ponijeli su se odgovorno i odmah ponudili sve što treba za pomoć nakon izolirane incidente situacije i huliganskog ispada izvan zona u kojima se odvija Europsko prvenstvo.

Vodstvo hrvatske reprezentacije i izbornik Pero Veočić ističu da se svi članovi reprezentaciju osjećaju sigurno i ugodno na Europskom prvenstvu u Beogradu, te da se u opremi hrvatske reprezentacije bez ikakvih problema kreću izvan zona održavanja EP-a, izvan hotela, oko borilišta, odlaze u kupovinu itd...

Navode i da naši navijači dolaze i navijaju za hrvatske predstavnike u Dvorani Aleksandra Nikolića u Beogradu, a i kako domaća publika sportski navija i daje potporu našim reprezentativcima. 

Vodstvo hrvatske reprezentacije zahvaljuje domaćinima Europskog prvenstva u Beogradu na promptnoj reakciji i pomoći u izoliranoj incidentnoj situaciji, kao i Boksačkom savezu Srbije s kojim Hrvatski boksački savez ima sportske i konstruktivne odnose što se ogleda u zajedničkim pripremama reprezentativaca u svim dobnim skupinama i dolascima boksačica i boksača na natjecanja koja se održavaju u našim susjednim državama."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz