Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Poziv je stigao u dva u noći, naš Andrija sad je s anđelima'

'Poziv je stigao u dva u noći, naš Andrija sad je s anđelima'
1

Bio mi je kao dio obitelji. Inače uvijek ugasim mobitel, ali sinoć sam ga, ne znam ni sam zašto, ostavio uključenog. Poziv je stigao oko 2 ujutro, priča nam trener kaštelanske Mladosti i hrvatski izbornik Ivan Rančić

VIDEO

Možete misliti kako se osjeća trener kad sazna da mu je umro najdraži igrač u trenerskoj karijeri. Beskrajno simpatičan, naš Andrija, kako smo ga zvali, igrao je za nas dvije godine, javio nam se Ivan Rančić, trener Mladosti iz Kaštela i hrvatski odbojkaški izbornik.

Šok u Kaštelima! Mladi igrač je preminuo nakon srčanog udara
Šok u Kaštelima! Mladi igrač je preminuo nakon srčanog udara

Svi su ga voljeli

Vijest o smrti mladog Kolumbijca Andresa Felipea Ruiza (22) zatekla ga je na pripremama s reprezentacijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da nisam tako usko vezan uz reprezentaciju i kvalifikacije za Europsko prvenstvo, sigurno bih otputovao u Kolumbiju na sprovod te da upoznam njegovu obitelj. Nitko nije znao da ima srčanih problema, istina, znali smo da ga je ranije mučila astma, ali tko je mogao i pomisliti da bi se ovakva tragedija mogla dogoditi - dodaje Rančić.

Andres Felipe Ruiz stigao je u Kaštela prije dvije godine. U prvoj sezoni osvojio je naslov prvaka, a prije pola godine proslavio je i hrvatski kup. Ugovor mu je istekao, ali već su mu spremali novi.

- Mi smo se u klubu orijentirali na naše mlade igrače, ali njega smo htjeli zadržati baš upravo zbog tih kvaliteta koje je imao. Ponizan i skroman, odmah je postao ljubimac svih ljubitelja odbojke. Meni je bio kao dio obitelji. Nikad nije lako treneru kad se veže za mlade igrače, pogotovo kad stigne iz strane zemlje i kad znate da mu je to način da prehrani obitelj - priča trener kaštelanske momčadi i nastavlja:

- Obično navečer ugasim telefon, pogotovo sad kad sam na pripremama reprezentacije. Ali sinoć sam ga, ne znam ni sam zašto, ostavio uključenog, kao da mi je nešto govorilo da će se nešto loše dogoditi. San mi nije dolazio na oči. Onda je zazvonio telefon oko dva sata, zvao me iz Kolumbije njegov veliki prijatelj, odbojkaš i rekao mi žalosnu vijest - ispričao nam je Rančić, duboko potresen smrću mladog sportaša.

Leti sad s anđelima

- Prije par dana kod kuće u Kolumbiji imao je srčani udar, no stanje mu se stabiliziralo pa su ga pustili kući da pripremi stvari i dođe na operaciju. Nažalost, preminuo je dok se spremao na put prema bolnici. Jako me to pogodilo, stalno mi se vrte slike i zgode. I on je mene zavolio jer nije govorio engleski, a samo sam ja pričao španjolski pa je bio vezan za mene. Počeo je učiti hrvatski i stalno smo se smijali njegovom izgovoru pojedinih riječi - dodao je izbornik Ivan Rančić.

Od Andrije, kako su ga od milja, zvali, oprostili su se i suigrači iz Kaštela.

‘Napustio nas je dobri duh naše momčadi, naš Andrija Ruiz. Uvijek ćeš biti dio naših srca, leti sad s anđelima, nikad te nećemo zaboraviti’, objavila je odbojkaška momčad Mladosti na Facebooku.

VIDI OVO: 10 stvari koje morate znati o Mariu Mandžukiću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje