Obavijesti

Sport

Komentari 41

Arena dobila svoje imperatore: Medveščak je nadigrao Viennu

Arena dobila svoje imperatore: Medveščak je nadigrao Viennu
26

Medveščak je u spektakularnoj atmosferi pulske Arene svladao prvu momčad EBEL-a, Vienna Capitalse. 'Medvjedi' su im nanijeli prvi poraz u sezoni i slavili 4-1

VIDEO

Medveščak je pobjedom okrunio spektakl u Puli. U 'gladijatorskoj areni' pobjedili su vodeću momčad EBEL lige, Vienna Capitalse, 4-1.

Rezultat je bitan, pobjeda 'medvjeda' večeras zaslužena, ali sve je to ovog vikenda ostalo nekako u sjeni veličanstvene predstave u velebnom povijesnom zdanju.

Prepunu pulsku Arenu 'medvjedi' su počastili pobjedom kojom su se oprostili od mini-istarske turneje kojom su ispisali povijest, zaigravši u rimskom amfiteatru.

Danas se, umjesto dobro znanog poklikla 'Ave Cezare' s pravom moglo oriti 'Ave 'medvjedi'.

Hokejaši Medveščaka svladali su vodeću momčad EBEL-a, Vienna Capitalse, koji sve dok nisu kročili na led Arene u Puli nisu znali za poraz.

Nesigurna igra protiv Olimpije u petak, poraz, sve je to palo u zaborav pred novim gladijatorima koji su večeras pokorili protivnike u Areni i zavrijedili više od 'palca gore', koji je gladijatorima označavao spast i priznanje cara da svojim nastupom zaslužuju živjeti.

Od svojih su navijača 'medvjedi' danas zavrjedili gromoglasni aplauz.

'Medvjedi' su dominirali cijeli susret, poveli već u prvoj trećini golom Greentreea, povisili u drugoj pogocima Martinovića i Brinea, zapečatili pobjedu u posljednjoj trećini golom Zanoškog trideset sekundi prije kraja.

Vienna je uspjela nekako ugurati jedan pogodak, osjetiti kako je zabiti u Areni, bar malo pokvariti besprijekoran nastup Ouzasa na golu Medveščaka.

Hokej se sada vraća u Zagreb, a spektakl u pulskoj Areni odlazi u povijest, ponovo, upisavši u nju ovog puta i hokejaše Medveščaka.

EBEL liga, 4. kolo:

MEDVEŠČAK - Vienna Capitals 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Innsbruck - Klagenfurt 2-3

SAPA Fehervar - Salzburg 2-9

Olimpija Ljubljana - Znojmo 1-5

Linz - Villach 2-5

Dornbirn - Graz 2-4

Redoslijed: 1. Villach 7, 2. Salzburg 6, 3. Znojmo 6, 4. Capitals 6, 5. Klagenfurt 6, 6. Medveščak 5...


3. TREĆINA

Krenula je i posljednja trećina. Medveščak čuva prednost od tri gola i suvereno vlada 'arenom'. Nema sumnje da su se 'medvjedi' publici u Puli iskupili za neuvjerljiv nastup protiv Olimpije. 

Medveščak prijeti odmah na otvaranju trećine, ali 'medvjedi' trate još jednu priliku. Sve su dobro napravili igrači Medveščaka, ali onda je pred golom Vienne nedostajalo tek malo da pak završi u golu. Treća je to stopostotna šansa koju su 'medvjedi' na isti način potratili na ovom susretu.

GOL za Viennu. Austrijanci su zabili svoj prvi gol na susretu. Ouzas nije uspio zadržati pak u dva navrata, a obrana Medveščaka nespretno je reagirala i hokejaši Capitalsa uspjeli su zabiti za 3-1. Zabio je Veideman.

Medveščak je odgovorio iz kontre, ali njihov napad ipak nije donio pogodak. Pokušali su 'medvjedi' u još dva navrata, ali previše brzopleto da bi ozbiljno ugrozili  gol protivnika.

Ouzas se iskazao i u posljednjoj dionici susreta. Opet je u dva vremena zaustavio napad Vienne. Obranio je prvi put, a potom u letu, ispruživši se pred golom i drugi put.

GOOOOLLLLL!!! U posljednjoj minuti susreta Tom Zanoški potvrdio je pobjedu Medveščaka protiv do tog trenutka neporažene momčadi EBEL-a.

2. TREĆINA

Krenula je i druga trećina u Puli. Već samo otvaranje dionice najavilo je mnogo grublju igru i još žešću u borbu, za Medveščak u nastojanju da poveća vodstvo, a za Viennu u težnji da stigne do izjednačenja...

GOOLLLLLL!!!! Medveščak usred Pule vodi 2-0. Zabio je Martinović! Prvi je pokušaj Medveščaka zaustavio golman Vienne, ali drugi šut je završio u golu za dvostruko vodstvo 'medvjeda'.

S druge strane prednost čuva svojim obranama Ouzas koji ne dopušta Austrijancima da zabiju.

GOOOLLLLL!!!! Medveščak vodi 3-0 protiv Vienne. U brzoj akciji iz kontre 'medvjedi' su se s igračem više našli u prednosti pred protivničkim golom i Brine je to iskoristio na najbolji mogući način i zabio za 3-0.

Medveščak je uvjerljiviji, stvara više prilika i prijeti golu Austrijanaca. Naglich je promašio čistu šansu za novi gol i veliku prednost od 4-0, a Medveščak je to koštalo prvo jednog, a potom i drugog isključenja. S dva igrača manje 'medvjedi' se brane, ali na njihovu sreću danas na golu Ouzas snikda apsolutno sve i svojom 25 obranom večeras drži nulu na semaforu sa strane Vienne.

1. TREĆINA

GOOOLLLL!! Konačno nema kiše i konačno nema problema s ledom za 'medvjede' u Puli koji su nakon deset minuta igre uspjeli stići do vodstva protiv Vienne. Zabio je Kyle Greentree dok je Medveščak bio s čak dva igrača više na ledu...

Igra se dalje. 'Medvjedi' se žustro bore protiv jakih Austrijanaca. Ouzas na golu čini čuda i brani svaki pokušaj hokejaša Vienne. Medveščak večeras pokazuje puno uvjerljiviju i čvršću igru neko u susretu protiv Olimpije i drži prednost od jednog gola na kraju prve trećine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...