Sport

Komentari 4

Nastavljen loš niz za hrvatske predstavnike: Ispala je i Martić

Nastavljen loš niz za hrvatske predstavnike: Ispala je i Martić

U dvoboju Hrvatica bolja je od naše predstavnice Petre Martić u dva seta bila Ajla Tomljanović (6-7(6), 4-6) koja igra pod australskom zastavom. U trećem kolu ju čeka četvrta nositeljica, Čehinja Karolina Pliškova

Nije uspjela zadržati koncentraciju u ključnim dijelovima prvog seta, na kraju izgubila 'trinaestu igru', a ni u nastavku nije uspjela prelomiti u svoju korist. Tako se Petra Martić od tvrde podloge US Opena, kao i većina hrvatskih predstavnika, oprostila u ranoj fazi. Bolja od nje je bila Hrvatica pod australskom zastavom Ajla Tomljanović koja je sa 6-7(6), 4-6 slavila nakon sat i 40 minuta igre. 

Nakon pobjede protiv Mađarice Dalme Galfi (6-3, 6-2) u prvom kolu, nije uspjela Petra povezati dobre igre. Izgubila je servis na otvaranju, ali ga je ekspresno vratila. Zatim je napravila break za 3-2 i potvrdila ga, ali nešto kasnije nije uspjela odservirati za set u dva navrata - vodila je 5-4 pa izgubila servis, onda odmah vratila break, ali izgubila servis pa se išlo u tie break. 

Tennis: Rogers Cup

Tamo je više koncentracije imala Tomljanović i slavila. U nastavku je Petra izgubila servis za 2-1, ali ga ekspresno vratila. Kod prednosti 4-3 naša tenisačica nije iskoristila dvije break lopte, pa izgubila svoj sljedeći servis, a Ajla Tomljanović je iskoristila priliku i završila stvari s 6-4.

Ovaj put je Petra imala 57% poena nakon prvog servisa (21/37), a na drugom 43% (13/30) što nije bilo dovoljno za pobjedu. Tomljanović u trećem kolu čeka meč protiv četvrte nositeljice, Čehinje Karoline Pliškove.

POGLEDAJTE CROATU U SERIJALU MOJA PRIČA UOČI BORBE S VASOM BAKOČEVIĆEM: