Obavijesti

Sport

Komentari 165

'Natpis za Oluju? Nisam skužio što piše jer ne znam ćirilicu!'

'Natpis za Oluju? Nisam skužio što piše jer ne znam ćirilicu!'
2

Marakana je stari stadion, kao iz ne znam kojeg doba, takvi su davno izašli iz mode. Izvjesili su i pogrdljivi transparent našeg kluba pa im naši navijači spremaju revanš, kaže Karlo Bartolec iz Kopenhagena

VIDEO

Dinamo i Ferencvaros taman su počinjali drugo poluvrijeme kad je na Marakani počeo susret Crvene zvezde i Kopenhagena. Prepuna Marakana zvižducima je dočekala goste iz Kopenhagena, a posebno dvojicu Hrvata, Roberta Mudražiju i Karla Bartoleca.

- Iskreno, dobra je bila atmosfera, ali je stadion loš. To je onaj klasični stadion iz prošlih vremena, to je davno izašlo iz mode, danas su stadioni moderniji, bolji, komforniji. Njihov kao da je iz ne znam kojeg doba - kaže nam Karlo Bartolec.

Da biste došli do travnjaka, put od svlačionica vodio kroz dugačak tunel. Mnogi igrači koji su igrali kažu da je jeziv. 

- Ništa posebno. Gledao sam na Youtubeu neke snimke tog tunela, izgledao je zastrašujuće jer je bio išaran grafitima. Sad je obojen, uredan, valjda su to morali zbog Uefe, ne znam. Ali uredili su ga i fino izgleda.

Uoči utakmice navijači Crvene zvezde napravili su koreografiju lava, koji je zaštitni znak Kopenhagen, uz natpis "Lav u našoj džungli".

- Vidio sam, nešto kao uplašeni lav jer mi imamo lava na grbu. Siguran sam da će im naši navijači vratiti na sličan način. U Beogradu ih je bilo oko 200, ali u uzvratu će biti između 25.000 i 30.000 navijača. Nisam siguran da će stadion biti pun.

Zvezda nije magnet?

- Ma, jest, ali su ljudi na godišnjem odmoru, većina je na moru, a ipak su im važniji prvenstveni derbiji, tad je stadion pun.

Susret je završio 1-1 i Kopenhagen ima velike šanse izboriti Europu. Domaćini su protestirali kod penala, no snimka je pokazala da je penal bio čist.

- Ma čisti penal, nema tu govora.

Osim koreografije s lavom, navijači Zvezde posvetili su dio i proslavi Oluje u Hrvatskoj. Tako su izvjesili natpis "Presiti se zemlja od krvavog vala, ali vam pobjeda ne osvijetli lice, jer lovor ne niče s bunjišta i kala, on je za heroje, a ne za ubojice", uz skandiranje "Krajina - Srbija".

- Vidio sam da su nešto izvjesili, ali nisam znao što piše jer nisam u školi učio ćirilicu. Iskreno, niti me zanimalo. Ja volim svoje, oni svoje i to je to.

Kad ste ulazili u igru, prolomili su se zvižduci?

- Ništa strašno, mislio sam da će biti gore.

Bartolec je prošle godine bio najbolji desni bočni danske lige, a sa sjajnim igrama nastavio je i u Kopenhagenu. Imperativ kluba je Liga prvaka, a Zvezda ne bi trebala biti preteška prepreka na tom putu.

- Mislim da su šanse 60-40 za nas. Nisu me impresionirali, mislio sam da je Zvezda bolja, da su kvalitetniji. Druga su momčad kad igraju kući, a druga kad igraju vani. Stanu u blok i pokušavaju nešto iz kontri. Uostalom, zabili su slučajni gol, Pavkov je pucao, lopta je pogodila našeg braniča u nogu, dobila neku putanju i prebacila golmana. Doma ih nosi publika, gledali smo ih protiv Helsinkija. Potom dođu na uzvrat i potpuno su drugačija ekipa. 

U rujnu Hrvatsku očekuju dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Slovačke i Azerbajdžana. Bartolec je za reprezentaciju Hrvatske skupio dva nastupa i na oba je bio jako dobar. Je li vam se javio Zlatko Dalić?

- Nije. Ako dođe poziv, super. Ako ne, nastavit ću raditi kao do sada i čekati novu priliku. Pričao sam s Denisom Vavrom, koji je igrao u Kopenhagenu i prešao u Lazio i sa Stanislavom Lobotkom, igrao sam s njim u Nordsjaellandu. Slovaci su dobra momčad, bit će teško. 

Lobotka je danas jedan od najboljih slovačkih igrača i najveća zvijezda.

- Jedan je od najboljih u Slovačkoj, u Celti je igrao briljantno, ali mislim da će sada otići u veći klub. Odličan je igrač, a još bolji čovjek. Dvije godine smo bili u istom klubu. Hrvatsku izuzetno poštuje, baš mi je rekao, "kad vidite vezu u kojoj su Modrić, Rakitić i Brozović, znaš koliko je sati - zaključio je Bartolec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe