Sport

Komentari 2

Navijači Man. Uniteda rasistički vrijeđali igrača Southamptona

Navijači Man. Uniteda rasistički vrijeđali igrača Southamptona

Razlog takvih napada bio je prekršaj koji je Walker-Peters napravio na mladom Garnachu. Zbog toga je igrač Uniteda morao napustiti travnjak i činilo se da je pritom zadobio tešku ozljedu

Kyle Walker-Peters, 25-godišnji nogometaš Southamptona, bio je meta rasističkih uvreda na društvenim mrežama nakon utakmice njegovog kluba kod Manchester Uniteda.

Razlog takvih napada bio je prekršaj koji je Walker-Peters napravio na mladom, 18-godišnjem Argentincu Garnachu. Zbog toga je igrač Manchester Uniteda morao napustiti travnjak i činilo se da je pritom zadobio tešku ozljedu. Kasnije je trener Manchester Uniteda Erik ten Han potvrdio kako Argentinac neće dugo izbivati s travnjaka.

Premier League - Manchester United v Southampton Premier League - Manchester United v Southampton

BBC je naveo da je Walker-Peters bio suočen s brojnim ponižavajućim komentarima na društvenim mrežama, a očigledno su neki navijači Manchester Uniteda vrijeđanje pretvorili u rasne napade.

Inače, utakmica je završila bez pogodaka, domaćin je u prvom poluvremenu ostao s igračem manje zbog isključenja Casemira, a ni jedan od dvojice Hrvata nije igrao za Southampton. Duje Ćaleta-Car je ostao na klupi za pričuve, dok Mislav Oršić opet nije ni bio u kadru momčadi.

Najčitaniji članci