Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Navijači velikog srca: Stali su u Đakovu i kupili hranu obitelji...

Hajdukovi navijači iz Stuttgarta stali su u Đakovo uoči utakmice protiv Osijeka prošlog vikenda. Kad su čuli da je u blizini samohrana majka koja uzdržava troje djece, nisu razmišljali ni sekunde

24 komentara

Kao i inače, glavna tema razgovora za stolom bila je Hajduk. Kako će Hajduk igrati ove sezone, hoće li pobijediti Osijek, standardne teme koje zanimaju svakog navijača bilih. A onda se zakotrljala priča o jednoj siromašnoj obitelji i samohranoj majci koja uzdržava troje djece.

Vremena nije bilo previše, nedjelja prijepodne, utakmica u Gradskom vrtu se bližila. Nekoliko poziva i broj od mame bio je spremljen na mobitelu te polazak prema njihovoj kući spreman.

Društva prijatelja Hajduka iz Stuttgarta i Đakova dokazali su da se Torcida ne bavi samo s navijanjem, već i da organiziraju brojne humanitarne akcije. Navijači iz Stuttgarta došli su kod svojih prijatelja u Đakovo ususret utakmici protiv Osijeka, a načulo se kako jedna obitelj živi u teškim uvjetima. Dvojbe nije bilo, odlučili su svi zajedno odmah pomoći. 

- Kroz par poziva se došlo do broja gosp. Kristine, najavio se dolazak i to je bilo to. Kad nas je primila u svoj dom, toplo smo bili dočekani, ali očigledno bez nekih očekivanja. Donijeli smo djeci samo vrećicu slatkiša - rekli su nam iz DPH-a Stuttgart, čiji identitet nisu htjeli otkriti jer najbitnije je pomoći.

Ugasili su plin na kojem je žena kuhala ručak i rekli joj da se spremi za izlazak. Djeca nisu ostala sama, i za to su se pobrinuli. Dvojica navijača ostala su s njima, dok se majka uputila prema autu i odvezli su se do najbliže trgovine.

Gospođi Kristini rečeno je da napuni dvoja kolica do vrha, neovisno o cijeni. Momci su platili račun i zajedno s namirnicama odvezli majku natrag svojoj djeci.

- Osmijeh djece se ne može platiti, nas je ovo strašno ispunilo, Hajduk je utakmicu na koju smo se uputili pobijedio, i nije moglo biti bolje - ponosni su iz društva.

Vesela djeca sa srećom su dočekala majku i članove društva, znajući kako neće morati strijepiti što će jesti i piti. Bilo je tu svačega, od higijenskih potrepština, pa do mlijeka i razne hrane. Jedan član se pobrinuo za djecu: boje, blokići, bojanke, knjige... Osim namirnica, u sljedećim danima bi trebali popraviti i perilicu rublja.

Navijači su najbolji ambasadori svojih klubova, a DPH Stuttgart i DPH Đakovo su to još jednom potvrdili. 

- Kad vidite tako iskrene i poštene ljude pored sebe... onda vam mora biti jasno da radite pravu stvar - rekli su nam iz društava Đakova i Stuttgarta koja zajedno broje oko 1100 članova. Članovi su većinom Hrvati, a ima i Nijemaca.

Ova nevjerojatna i topla priča pokazuje da ljudska dobrota nema granica. Najljepši osjećaj je pomoći, jer tada znaš da neko dijete večeras neće zaspati gladno i žedno. Kao nagradu za svoju pomoć dobili su vrijednu pobjedu Hajduka u Gradskom vrtu, no nema ljepšeg poklona od osmijeha djece.

Taj osmijeh najveća je moguća nagrada i prizor koji liječi sve....

 

Naši partneri pišu
Message