Obavijesti

Sport

Komentari 4

NBA: Boston slavio u New Yorku, Lakersi u New Orleansu

NBA: Boston slavio u New Yorku, Lakersi u New Orleansu
1

Košarkaši Bostona poveli su s 3-0 u seriji u prvom krugu doigravanja protiv Knicksa pobjedo u New Yorku 113-96. Lakersi su okrenuli na 2-1 slavljem nad Hornetsima

VIDEO

Nakon dvije pobjede u neizvjesnim utakmicama u Bostonu, Celticsi su u prvom dvoboju NBA doigravanja u Madison Square Gardenu u posljednjih sedam godina pomeli New York sa 113-96...

Od samog je početka Boston držao utakmicu pod kontrolom, što i nije bilo teško uz iznimno raspoloženi trojac. Rajon Rondo je završio ogled s triple-double učinkom od 15 poena, 11 skokova i čak 20 asistencija što je rekord Celticsa u utakmicama doigravanja. Rondu je to ujedno šest triple-double karijere u play-offu i još mu samo četiri nedostaju da se izjednači s legendarnim Larryjem Birdom.

Rondo je svojim asistencijama stalno otvarao vanjske šutove Paulu Pierceu i Rayu Allenu koji su to obilato koristili. Pierce je tako dvoboj završio s 38 poena i uz šut za tricu 6-8, dok je Allen upisao 32 koša i šut 8-11 iza linije za tri poena.

Shawne Williams je sa 17 koševa bio najefikasniji kod Knicksa, Carmelo Anthony je dodao 15, ali uz slab šut 4-16 iz igre. Chauncey Billups je i dalje izvan pogona zbog ozljede koljena dok je Amare Stoudemire stisnuo zube, ali u 33 minute je ubilježio tek sedam poena i tri skoka.

Boston sada vodi s 3-0 u seriji i samo ga još jedna pobjeda dijeli do polufinala Istočne konferencije. Sljedeća se utakmica igra u nedjelju, ponovno u New Yorku.

Aktualni prvaci LA Lakersi vratili su "break" koji je New Orleans napravio u prvoj utakmici u Kaliforniji. Lakersi su slavili sa 100-86 i poveli s 2-1, vrativši kontrolu serije u svoje ruke. Uz 30 koševa Kobea Bryanta, te 17 poena i deset skokova Paua Gasola prvaci su tijekom cijele utakmice održavali Hornetse na pristojnoj udaljenosti, ne dopustivši im da se ozbiljnije približe ni u jednom trenutku. Domaće je, već uobičajeno, s 22 koša i osam asistencija predvodio Chris Paul.

Do vodstva 2-1 u seriji u petak je stigla i Atlanta koja je u svojoj Philips Areni nadigrala Orlando s 88-84. Zaza Pachulia (Atlanta) i Jason Richardson (Orlando) isključeni su dvije i pol minute prije kraja zbog naguravanja pod košem nakon čega su se momčadi četiri puta izmjenjivale u vodstvu da bi Al Horford 46 sekundi prije kraja doveo Hawkse u vodstvo koje više nisu ispuštali. Pobjedu je domaćim košarkašima definitivno osigurao Jamal Crawford tricom 5.7 sekundi prije posljednje sirene. Crawford je završio dvoboj s 23 poena, od čega 18 u drugom poluvremenu. Dwight Howard je s 21 košem i 15 uhvaćenih lopti ponovno bio prvo ime Magica.

NBA doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija:

NY Knicks (6) - Boston (3) 96-113 (Williams 17k / Pierce 38k, Allen 32k, Rondo 15k, 11s, 20a)

(Boston vodi 3-0 u seriji)

Atlanta (5) - Orlando (4) 88-84 (Crawford 23k, Johnson 21k / Howard 21k, 15s)

(Atlanta vodi 2-1 u seriji)

Zapadna konferencija

New Orleans (7) - LA Lakers (2) 86-100 (Landry 23k, Paul 22k, 8a / Bryant 30k, Gasol 17k, 10s)

(LA Lakersi vode 2-1 u seriji)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...