Obavijesti

Sport

Komentari 12

NBA vodič uoči posljednjeg kola regularnog dijela sezone: Tko će na koga, kome što treba?

NBA vodič uoči posljednjeg kola regularnog dijela sezone: Tko će na koga, kome što treba?

Posljednje kolo neće nam donijeti posebno uzbuđenje budući da su poznati već svi sudionici doigravanja, kao i takozvanog "play in" turnira. Iako će se, doduše, odlučivati tko će s kojeg mjesta u doigravanje

VIDEO

U noći na nedjelju odigrane su četiri utakmice u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta kojime je kompletirano 81. kolo, odnosno sve momčadi sada imaju za odigrati po još jednu utakmicu u regularnom dijelu sezone.

Pogledajte video: NBA prvaci

Pokretanje videa...

Giannis Antetokounmpo nakon 50 godina doveo Milwaukee Buckse do NBA titule VIDEO

Philadelphia je kod kuće slavila protiv Indiana Pacersa sa 133-120, na domaćem je terenu također bio uspješan Memphis protiv New Orleansa (141-114), kao i LA Clippersi protiv Sacramenta (117-98). Jedinu gostujuću pobjedu večeri ostvario je Golden State protiv San Antonija (100-94).

Posljednje kolo neće nam donijeti posebno uzbuđenje budući da su poznati već svi sudionici doigravanja, kao i takozvanog "play in" turnira. Iako će se, doduše, odlučivati tko će s kojeg mjesta u doigravanje, odnosno tko će kome biti protivnik u sljedećoj fazi.

NBA: Playoffs-Milwaukee Bucks at Brooklyn Nets

Brooklyn će u slučaju pobjede protiv Indiane osigurati sedmo mjesto na Istoku, ili ako Cleveland izgubi od Milwaukeeja. U najgorem slučaju, Brooklyn može pasti na deveto mjesto ako izgube, a pobjede ostvare Cleveland i Charlotte, koji može završiti sedmi, ali i deseti, ovisno o rezultatima s ostalih utakmica. Milwaukee će, ako pobjedi, osigurati druge mjesto na Istoku, ili ako Boston izgubi od Memphisa. Atlanta može završiti u najboljem slučaju na osmom mjestu.

Boston može završiti drugi na Istoku ako pobijede, uz poraz Milwaukeeja, ali i četvrti ako izgube, a Philadelphia ostvari pobjedu. Memphis je već osigurao drugo mjesto i u prvoj rundi doigravanja igrat će protiv Minnesote ili LA Clippersa. Toronto je osigurao peto mjesto, a u prvoj će rundi najvjerojatnije igrati protiv Philadelphije ili Bostona. Miami je završio regularni dio sezone kao najbolji na Istoku, a u prvoj će rundi doigravanja igrati protiv jedne od ove četiri momčadi: Brooklyn, Cleveland, Atlanta ili Charlotte. Philadelphia je osigurala prednost domaćeg terena u doigravanju, a u prvoj rundi će igrati protiv Toronta ili Chicaga. Nadalje, Chicago je osigurao šesto mjesto i u prvoj će rundi igrati protiv Bostona, Milwaukeeja ili Philadelphije, odnosno momčadi koja završi kao treća na Istoku. Minnesota će u ugostiti LA Clipperse našeg Ivice Zupca u "play-in" utakmici u utorak. , Pobjednik će ići u prvoj rundi doigravanja na Memphis, dok će gubitnik ugostiti boljeg iz ogleda San Antonio/New Orleans te u prvoj rundi igrati protiv najbolje momčadi Zapada - Phoenixa.

NBA: Los Angeles Clippers at Dallas Mavericks

Kako funkcionira "play-in" sistem? Najboljih šest momčadi iz svake konferencije izravno su se plasirale u doigravanje, dok se momčadi od sedme do desete pozicije bore za preostala dva mjesta u svakoj konferenciji. Sedmi će ugostiti osmog, a deveti desetog. Pobjednik ogleda sedmoplasiranog i osmoplasiranog izborit će doigravanje gdje će igrati protiv drugoplasiranog iz konferencije, dok će poraženi imati još priliku osigurati doigravanje, preko boljeg iz ogleda devetoplasiranog i desetoplasiranog. Pobjednik tog ogleda će ići na prvoplasiranog iz konferencije.

Istočna Konferencija

Doigravanje

  1. Miami
  2. Milwaukee/Boston
  3. Milwaukee/Boston/Philadelphia
  4. Milwaukee/Boston/Philadelphia
  5. Toronto
  6. Chicago

Play-in

  • Brooklyn/Charlotte
  • Atlanta/Brooklyn/Charlotte/Cleveland
  • Atlanta/Brooklyn/Charlotte/Cleveland
  • Atlanta/Charlotte/Cleveland

Zapadna Konferencija

Doigravanje

  1. Phoenix
  2. Memphis
  3. Dallas/Golden State
  4. Dallas/Golden State
  5. Denver/Utah
  6. Denver/Utah

Play-in

  • Minnesota
  • LA Clippers
  • New Orleans
  • San Antonio

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu