Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ne ide ni u susjedstvu: Nakon što je napustio Hajduk, Kepčija je dao ostavku i u Sarajevu...

Ne ide ni u susjedstvu: Nakon što je napustio Hajduk, Kepčija je dao ostavku i u Sarajevu...

Nakon utakmice protiv Željezničara Sarajevo je ostalo bez trenera i savjetnika za sport. Momčad koja se lani borila za prvaka sada se grčevito bori kako bi vidjeli barem Konferencijsku ligu

FK Sarajevo je nakon remija 1-1 u velikom derbiju protiv Željezničara ostalo bez dva člana stručnog stožera. Nakon trenera Aleksandra Vasoskog, na poziciji savjetnika za sport ostavku je podnio Ivan Kepčija. Razlog je vrlo loša forma momčadi koja je prošle sezone ostala kratka za dva boda do naslova.

Predsjednik Hajduka ironično o odnosu s HNS-om: Prazan slajd.
Predsjednik Hajduka ironično o odnosu s HNS-om: Prazan slajd.

Momčad kojoj je prošle sezone za dva boda izmaklo prvenstvo, ove sezone se grčevito bori za kvalifikacije Konferencijske lige. Trenutačno je na posljednjem mjestu koje vodi u kvalifikacije s četiri boda ispred Željezničara, no vrlo lako bi mogli ostati bez Europe. Naime u kvalifikacije će ići pobjednik Kupa ili četverpoplasirana momčad prvenstva. Kako su u finalu Kupa Velež i Sarajevo, sasvim je jasno da će u Europu - pobjednik Kupa.

Kepčija je dobro poznat Hrvatskoj. Godine 2014. došao je u Dinamo kao zamjenik voditelja Akademije, a u isto vrijeme je bio i pomoćni trener u U-19 reprezentaciji Hrvatske. 

Drmića kaznili s dvije utakmice, spreman i pun motiva za finale
Drmića kaznili s dvije utakmice, spreman i pun motiva za finale

Nakon tri godine napustio je obje funkcije, preuzeo funkciju sportskog direktora Legije, a 2019. stigao je u Hajduk. Ivan Kepčija došao je u Hajduk zajedno s Marijom Stanićem, dvojac koji je trebao podići Hajduk na višu razinu.  Funkciju prvog čovjeka struke obavljao je od prosinca 2019. do studenog 2020. godine, a s klubom se rastao nakon sporazumnog raskida. Hajduk nije napravio neki veći pomak, a Kepčija je objasnio i razloge lošeg skautiranja.

- Tražimo centralnog napadača, ja sam tek došao, treba nam centralni napadač, nemamo puno novca, zapravo, ne da nemamo puno novca, nemamo ništa. I pitam službu: 'Koga imate, koga ste pratili, da vidimo...". I kaže mi kolega: "Uh, imamo jedno rješenje. Gledali smo ga već dvaput u Švicarskoj"

- Ja kažem: Super, dajte da vidim, poznajem ljude iz tog kluba, dajte da nazovem. Nazovem ljude, kažu mi da su odbili četiri milijuna eura, očekuju između pet i deset milijuna eura. E, sad, netko je tu kriv jer ih nije usmjerio i rekao kolika je trenutačna financijska situacija i u kojem segmentu tržišta možemo gledati. Ako nam nešto uleti kroz prijedlog kolege, vanjskog agenta itd...

Znači, mi smo upravo potrošili puno sati, entuzijazam, financije da odemo do Švicarske dva puta za igrača koji, realno, nikad nije bio u našem dosegu... Mi smo bili u financijskoj situaciji da smo gledali igrače kojima istječe ugovor, koji su bez odštete i slično - kaže Kepčija.

Drugim riječima, Hajdukovi skauti, bez novca u blagajni, gledali su igrača koji vrijedi deset milijuna eura, što je novac koji bi i Milan teško dao u ovom trenutku.

Kepčija je zaslužan za dolazak Dimitriosa Diamantakosa, koji je u dvije sezone u Hajduku zabio dva gola.

Kapetan Šibenika: Ne želimo nikome pomagati ni odmagati. Računica: Čuda su moguća, ali...
Kapetan Šibenika: Ne želimo nikome pomagati ni odmagati. Računica: Čuda su moguća, ali...