Obavijesti

Sport

Komentari 33

Ne mogu bez Garetha Balea: Basel je izbacio Tottenham!

Ne mogu bez Garetha Balea: Basel je izbacio Tottenham!
7

Baselu je za prolaz protiv favoriziranog Tottenhama bilo potrebno čak 210 minuta i penali. Švicarski klub slavi najveći uspjeh u povijesti, polufinale Europske lige

VIDEO

Chelsea, Benfica, Fenerbahče i senzacionalno Basel, polufinalisti su Europske lige. Najteži posao od navedenih momčadi imao je upravo posljednje navedeni Basel koji slavi najveći uspjeh kluba u povijesti, nikad nisu igrali polufinale niti jednog Uefinog natjecanja!

Za prolaz protiv favoriziranog Tottenhama bilo im je potrebno 210 minuta i pucanje penala. 

Utakmica je bila sjajna, a gledatelji su vidjeli kombinirano čak 38 udaraca. Tottenham je poveo u 23. minuti, zabio je Demspey nakon kardinalne pogrešku braniča Dragovića. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Salah, a u 49. se Dragović iskupio golom za vodstvo. Dempsey je sedam minuta prije kraja postavio konačnih 2-2, što je bio rezultat i u Londonu.

U produžetku su Spursi preživjeli stativu i 'mrtvaca' s igračem manje (u 90. crveni je dobio Verthongen), ali bijela točka nije im bila naklonjena.

Švicarska momčad nikad u povijesti LP-a ili EL-a nije pucala penala, ali bili su vrlo sigurni i zabili su sva četiri koja su pucali, a Tottenham tek jedan.

Čini se kako bez čudesnog i na njihovu žalost ozlijeđenog Garetha Balea, ipak ne ide. Bez njega ne pobjeđuju... Zbog ozljeda nije bilo niti Defoea, Lennona i Gallasa.

Ždrijeb je u petak od 13 sati u Nyonu, nema nositelja pa može igrati svatko sa svakim.

OVDJE pogledajte penale.

Bebek sudio na St James' Parku

Ivanu Bebeku možda ne ide u HNL-u, ali redovito i dobro sudi u Europi. Imao je težak posao pa je morao pokazati i čak sedam žutih kartona. Benficin niz nepobjedivosti traje i dalje, u 92. minuti zabio je Salvio za 1-1 i prolaz u polufinale. 

Newcastle je igrao bez nekolicine ozlijeđenih, a 1. poluvrijeme bili su 'kriminalni' iako su lovili 3-1 zaostatak iz prve utakmice. U tih 45 minuta samo su jednom pucali na gol. U nastavku su 'živnuli', ali to je bilo dovoljno samo za Cisseov gol u 71. minuti.

Prazne tribine u Rimu

Lazio je lovio zaostatak iz Turske od 2-0, ali ga nije uspio uloviti. Domaći su bili znatno bolji, a golom Lulića nakon točno sat vremena igre došli su vrlo blizu barem produžetka, a onda im je nade zatomio Erkin u 73. minuti. Bio je to jedini udarac Fenerbahčea u okvir Marchettijeva gola.

Da je na stadionu bilo navijača, možda bi Lazio i prošao. Odrađivali su Uefinu kaznu pa su igrali pred praznim tribinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu