Obavijesti

Sport

Komentari 11

Ne može bez zapleta: Milan Bandić diže ruke od Cibone?

Ne može bez zapleta: Milan Bandić diže ruke od Cibone?
1

Nakon sastanka s Nakićem i Rozićem prije dva dana, činilo se da se pokrenulo pitanje Cibone. Na novoj Skupštini kluba, smatra Bandić nije ispoštovan dogovor o sanaciji

VIDEO

Milan Bandić nije zadovoljan rezultatima izvanredne Skupštine košarkaškog kluba Cibone. Na njoj, tvrdi gradonačelnik u svom priopćenju, nije ispoštovan dogovor o sanaciji kluba od prije dva dana. Milan Bandić povući će prijedlog što ga je uputio Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a ponovno će ga poslati kad, i ako se ispoštuje spomenuti dogovor.

Prvi dio dogovora Cibona je ispoštovala. Usvojene su ostavke predsjednika Vlatka Previšića i njegova Upravnog odbora. Drugio dio dogovora bio je prijedlog koji će gradonačelnik Bandić uputiti Gradskoj skupštini, a sadrži plan sanacije. U prvoj fazi trebao se u cijelosti preuzeti dug Zagrebačke banke, te bi Grad preuzeo u vlasništvo i prostore na kojima je banka zabilježila hipoteku.

Sve je trebalo  biti potvrđeno na sjednici 20. prosinca. Tada se trebala formirati nova uprava koja bi imala pravo predložiti model sanacije. No, na brzinu je odlučeno da se poslovni prostori predaju Gradu, ali za famoznih 55 milijuna kuna.

'Sudionici sastanka najavili su sjednicu izvanredne Skupštine KK Cibona za 16. prosinca na kojoj se trebao ispoštovati dogovor, no iz zaključaka je vidljivo da to nije učinjeno, nego Skupština Cibone postavlja nove uvjete u vidu prijedloga da Grad kupi prostore koji su u vlasništvu Grada ili je, u najmanju ruku, njihovo vlasništvo sporno i čija ukupna vrijednost pokriva jedva polovicu ukupnog duga Kluba koje su stvorile dosadašnje uprave. Gradonačelnik još jednom apelira na članove Skupštine Cibone da ne ometaju početak sanacije kluba i poziva ih da žurno održe novu sjednicu na kojoj bi ispoštovali dogovor sa sastanka od 14. prosinca. Tako bi stvorili uvjete da gradonačelnik ponovo uputi prijedlog za sanaciju Kluba na sjednicu Gradske skupštine koja će se održati 20. prosinca jer je sljedeća iza tog datuma tek u veljači 2011. godine,' stoji u priopćenju iz ureda gradonačelnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti