Obavijesti

Sport

Komentari 53

Ne znam tko će biti prvak, ali ja ću navijati da to bude Hajduk

Ne znam tko će biti prvak, ali ja ću navijati da to bude Hajduk
4

Nije se lako mladom igraču koji odraste na Poljudu izboriti za ozbiljniju minutažu i priliku. Nisam ja prvi, vjerojatno ni zadnji koji je morao krenuti dalje u potrazi za prilikom i okolnim putem se izboriti za minutažu

VIDEO

Ivan Delić napokon je pronašao sebe, osam golova i devet asistencija u tekućoj  sezoni za mladog napadača Šibenika sjajan su učinak i potvrda da nisu bili u krivu oni koji su vjerovali kako se u njemu krije veliki napadački potencijal. Potencijal koji nije do kraja razvio u Hajduku, Varaždinu i Slaven Belupu, za koje je nastupao prije dolaska u Šibenik.  

'Podsjećam na Nikolu Kalinića? Nadam se da ću i ubuduće...'
'Podsjećam na Nikolu Kalinića? Nadam se da ću i ubuduće...'

- Mislim da sam konačno pronašao klub koji mi odgovara po svemu. Suigrači su me prepoznali i jako dobro se slažemo, treneri rade jako dobar posao, Šibenik je odličan klub za razvoj mladih igrača, imam priliku igrati u kontinuitetu... i vjerujem da je sve to glavni razlozi što mi je napokon krenulo – kaže 23-godišnji Delić, koji je prošao sve selekcije Hajduka, ali pravu priliku u prvoj momčadi nije dočekao.

- Tako je ispalo, nije se lako mladom igraču koji odraste na Poljudu izboriti za ozbiljniju minutažu i priliku. Nisam ja prvi, vjerojatno ni zadnji koji je morao krenuti dalje u potrazi za prilikom i okolnim putem se izboriti za minutažu u HNL-u. Nikad na to nisam gledao kao na neki poseban problem. Neuspjeh u nekom velikom klubu ne znači da nećeš uspjeti u manjoj sredini. Naravno da je igraču odraslom u Splitu san zaigrati za Hajduk, onome iz Zagreba za Dinamo, Riječaninu u Rijeci..., ali put do ostvarenja snova može trajati nešto duže i ići zaobilaznim putem. Ja sam želio ići i u Varaždin, i u Slaven Belupo ali nije ispalo onako kako sam očekivao, nismo uspjeli pronaći zajednički jezik i interes. Sada u Šibeniku jesmo.

Delić je bio dio jedne vrlo dobre generacije mladih igrača Hajduka koji su se kalili u B momčadi pod paskom Siniše Oreščanina.

 - Dio te generacije su i Grbić, Bradarić, Palaversa i Matijaš koji su u inozemstvu, Nejašmić je u Osijeku, Ćurić, Batarelo, Skorup i ja smo u Šibeniku, Teklić i Šego su u Varaždinu... S nama je bio i nešto stariji Stanko Jurić koji je u Parmi. Stvarno smo bili jako dobra momčad, na žalost, danas u Hajduku nije ostao nitko – kaže Delić, a na sugestiju kako bi ta momčad danas mnogima u HNL-u zagorčala život, ustvrdio:

- Igrali bi vrlo ozbiljnu ulogu u HNL-u.

Delića ugovor sa Šibenikom veže još tri pune sezone, no pitanje je koliko dugo će se u njemu zadržati, jer Šibenik je izabrao kao međustanicu do transfera u neki veći klub.

- Šibenik je u prošlosti bio odlična odskočna daska za mnoge igrače. Ne znam zašto, ali je tome tako. U klubu vlada super atmosfera, odlično se radi, navijači su pozitivni, tu su, ali ne rade nepotreban pritisak, grad živi za sport... Zasluga je to nove uprave na čelu s obitelji Jurić, predsjednica je stalno uz momčad, a prije nekoliko dana smo upoznali i njenog brata koji nas je došao pozdraviti i čestitati nam na pobjedi protiv Slaven Belupa.

Dugoročnih planova za sada nema.

- Dobro se osjećam, i manager i klub znaju da mi se nigdje ne žuri. Ako odem, onda ću otići samo u sredinu u kojoj ću profitirati kao igrač. Ne želim otići i zbog prilike da zaradim novac završim na klupi. Još je pet utakmica do kraja sezone u kojima se da jako puno napraviti, a onda ćemo na ljeto sjesti i vidjeti što i kako dalje. I ostanak u Šibeniku je ozbiljna opcija.

Pogotovo ako ostane trener Dean Računica s čijim radom je Delić jako zadovoljan.

- Super je trener i odličan čovjek, treninzi su mu jako interesantni i mogu reći da sa svojim stožerom radi jako dobar posao. Vjerujem da ćemo do kraja izgledati sve bolje i bolje.

Šibenik je jedno vrijeme bio u ozbiljnoj krizi, nakon visokog poraza od Hrvatskog dragovoljca upisali su jednu pobjedu i šest poraza i izgledalo je da će se potpuno raspasti. No u zadnjem kolu su pobijedili Slaven Belupo, ponajviše zbog Delićeve asistencije i gola.

- Kiks poput domaćeg poraza od Hrvatskog dragovoljca 0-5 dogodi se jednom u pet godina. Ne podcjenjujem ih, oni su stvarno jako dobra momčad koja ima potencijala, ali u toj utakmici mi smo kompletno zakazali. Ne jedan ili dva igrača, nego kompletna momčad, od prvoga do zadnjega. Ali ni to nije problem. Prava momčad takav poraz zaboravi i krene dalje, problem je što smo mi živjeli s tim porazom jako dugo, a svako malo su nas mediji na njega podsjećali. Napokon smo se vratili u fokus i upisali pobjedu, a sad nas opet čeka ogled s "dragovoljcima" i prilika da im uzvratimo istom mjerom. To nam je svima u svlačionici velika želja.

Delić koristi svaki slobodan trenutka da skokne do Splita, ali i do svog Kreševa odakle njegova obitelj vuče porijeklo, što s ponosom ističe.
-- Kreševski kraj je smješten uz Cetinu, priroda je prekrasna i tamo se rado vraćam i opuštam. Svako bi se trebao s vremena na vrijeme varati svojim korijenima. Malo je poznato da su iz tog kraja i Laušić iz Slaven Belupa i Bilić iz Šibenika, a i Nejašmići su blizu... - otkriva nam Delić, koji redovito prati i sve utakmice Hajduka koji je i dalje u borbi za naslov.

- Utrka je jako interesantna, Hajduk je odigrao neke jako dobre utakmice i pokazao da ima neke jako dobre igrače. Večeras očekujem napadački nogomet, da i jedni i drugi napadaju i daju golove. Prošla utakmica nije bila takva ali sada Hajduk mora pobijediti i zbog toga će morati više riskirati i napadati... - kaže Delić, a na pitanje tko će biti novi prvak, kaže:

- Ne znam tko će biti prvak, ali ja ču navijati da to bude Hajduk. Više ćemo znati večeras nakon utakmice. Nadam se da ću se i ja radovati na tribinama, Stefan Simić mi je obećao nabaviti ulaznicu, čekam da mi se javi pa da krenem prema Splitu...

POGLEDAJTE KAKO JE THE SAVAGE NOKAUTIRAO URSU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'