Sport

Komentari 2

'Neće biti publike u idućem kolu HNL-a, čekamo upute i dalje'

Iako je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio kako će ovaj vikend publika moći uživo gledati sportska natjecanja na otvorenom, čini se da to baš neće biti tako. HNL je jedino natjecanje u Hrvatskoj koje se odvija normalno, no povjerenik 1. HNL Josip Brezni poručio je da navijači još neće smjeti na tribine

- To je nelogično, ne to smo upozorili da ne može pola kola biti s gledateljima, a pola ne Očekujemo da odluka bude bazirana na tome da se svima omoguće isti uvjeti. Pretpostavljam da bi, kako kolo završava 13., opcija bila da odluka za nogomet vrijedi kasnije - rekao je Brezni pa nastavio:

- Sad je de facto kasno jer s kolom počinjemo u četvrtak. Zakonski, prijava javnog skupa osam dana, to smo već zakasnili. A osim toga nema odluke i nema uputa kako izvršavati s obzirom na epidemiološke zahtjeve. Tako da pretpostavljam da će onda na kraju ipak za ligu, ili za nas, tu odluku stožer prilagoditi da možemo početi primjenjivati. Nadamo se da će to biti 29. kolo, ako tako bude pisalo rekao je povjerenik 1. HNL Josip Brezni za Hrvatski radio.

No, 29. kolo HNL-a igra se već 16. i 17. lipnja i lako je moguće da će navijači smjeti prisustvovati utakmicama...

'Neće biti publike u idućem kolu HNL-a, čekamo upute i dalje'