Obavijesti

Sport

Komentari 37

Neće ga biti u derbiju, ali došao je u Kaštel Lukšić: Livaja igrao 'mali balun' pa izazvao euforiju

Neće ga biti u derbiju, ali došao je u Kaštel Lukšić: Livaja igrao 'mali balun' pa izazvao euforiju

Bila je to i posebna večer za Livaju jer je zaigrao na igralištu na kojem je nedavno predstavljen mural u čast njegovog pokojnog oca Milana

VIDEO

U subotu počinje nova sezona i to sa spektakularnim uvodom. Dinamo i Hajduk će se na Maksimiru u Superkupu boriti za prvi trofej u sezoni. Ivan Leko i Igor Bišćan posljednjih tjedana bruse formu i uigravaju svoje momčadi za novu paklenu sezonu koja je pred vratima. Uz derbi u Superkupu, šest dana kasnije očekuje ih novi hrvatski klasik, ovaj put na otvaranju HNL-a, a nakon toga i nova borba u za grupnu fazu europskih natjecanja.

Pokretanje videa...

Vaterpolisti Jadrana prvaci Hrvatske 01:39

Dinamo je zadržao kostur momčadi, kao i Hajduk, ali Splićani su doveli petoricu novih igrača, dok 'modri' samo jednog. No, u prvoj ovosezonskoj utakmici Leko neće moći računati na svog najboljeg igrača Marka Livaju. Podsjetimo, Hajdukov velemajstor dobio je utakmicu suspenzije jer je pjevao pjesmu neprimjerenog sadržaja nakon finala Kupa protiv Šibenika.

Na Maksimiru ne može igrati, ali zato može u Kaštel Lukšiću. Ovih dana se u rodnom Livajinom mjestu održava 'prvenstvo svita na male branke', na terenu gdje je odrastao, brusio nogometne vještine i postao ovo što je danas.

Livaja je zaigrao mali nogomet s momčadi T-Rex koja je slavila 5-1, a on utrpao tri gola. Naravno, svi su htjeli vidjeti genijalca na djelu pa su klupe, zidići i svi prilazi oko igrališta bili krcati gledateljima. I zadržao se Livaja na terenu debelo nakon utakmice. Kada je sudac svirao kraj, mnogi su ušli u teren sa željom da popričaju ili fotografiraju se s Hajdukovom desetkom. Mirno i strpljivo ispunjavao je želje, dok zadnja osoba nije otišla.

Bila je to i posebna večer za Livaju jer je zaigrao na igralištu na kojem je nedavno predstavljen mural u čast njegovog pokojnog oca Milana. Milan je prema pričama bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti 'Svjetskog prvenstva na male branke' te omiljen među prijateljima, koji su pokrenuli inicijativu kako bi dobio mural. Deset mjeseci nakon nesreće u Kaštel Lukšiću je svečano otvoren mural u čast Livajina oca. Marko se ispred njega fotografirao s majkom Ljiljanom i bratom Mirkom.

Nekome se može učiniti čudnim da profesionalni nogometaš igra na revijalnom turniru i riskira ozljedu, ali samo ako ne poznaje navijače Hajduka, koji su Marka pazili kao malo vode na dlanu, i samo ako ne poznaje Marka Livaju, koji je svjestan mogućih rizika i dobro pazi na sebe.

Livaja kakvoga ga znamo od ranije, iz utakmica u stranim klubovima, i Marko Livaja koji danas igra u dresu Hajduka nisu dva ista igrača. Ovaj noviji je daleko bolji i učinkovitiji, ovaj je poseban, a tu posebnost daje mu upravo okruženje u kojem živi i igra. Mali baluna na skali na bazenu Jadrana, nastup na Torcida kupu, balote i karte s prijateljima, podrška na svakom koraku... to je ono što Marka čini onakvim kakav je danas. I ako ga i dalje želimo gledati kao najboljeg i najefikasnijeg igrača lige, igrača koji vodi Hajduk do trofeja, onda mu nitko ne smije postavljati ograničenja i strahovati od ozljede na skali ili na malom balunu. 

Jer,ako uzmete Marku skalu, mali balun, karte i balote, društvo i navijače, uzeli ste mu i dušu i dobit ćete Marka kakav je bio u inozemstvu. Odličan, ali ipak ne poseban kakav je danas. Jednako tako, uzmite Marka navijačima Hajduka, i dobit ćete ono čemu smo svjedočili godinama prije njegovog povratka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'