Obavijesti

Sport

Komentari 33

VIDEO Nedodirljivi Usman opet tukao Colbyja, Gaethje u ratu srušio Chandlera! Rose slavila

VIDEO Nedodirljivi Usman opet tukao Colbyja, Gaethje u ratu srušio Chandlera! Rose slavila

VATROMET Nakon spektakla Gaethjea i Chandlera, američki mediji raspisali su se o borbi godine. Usman i Rose obranili su pojase dok su u predborbama bila dva spektakularna nokauta - kružnim i letećim koljenom

VIDEO

Sjajni UFC 268 u Madison Square Gardenu u New Yorku ponudio je dvije borbe za naslov uz obilje dobre akcije i u ostalim borbama. Šampion velter kategorije Kamaru Usman slavio je i drugi put protiv Colbyja Covingtona te obranio pojas, Rose Namajunas je još jednom pokazala da je bolja od Zhang Weili dok je u krvavom ratu Justin Gaethje zaustavio Michaela Chandlera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Colby Covington 00:16

U glavnoj borbi večeri Kamaru Usman (20-1) još je jednom pokazao da jednostavno nema boljeg velteraša na svijetu. U revanšu protiv Colbyja Covingtona (16-3) slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi i peti put u nizu obranio pojas velter kategorije.

Za razliku od njihova prva okršaja u prosincu 2019. godine kada je Usman slavio tehničkim nokautom u petoj rundi, ovoga puta borci su ušli nešto rezerviranije u borbu. Usman je prvu borbu shvatio mnogo osobnije pa su u revanšu prve dvije runde djelovale znatno opreznije.

MMA: UFC 268-Usman vs Covington

Covington se u trećoj borio otvorenije i zaslužio naklonost sudaca, a u četvrtoj je čak blago uzdrmao prvaka premda je Usman ostavio bolji dojam. U posljednjoj rundi Usman je ubo Covingtona prstom u oko pa je liječnički prekid trajao jednu minutu prije nego je Nigerijac prošao bez sankcija pa na koncu odnio jednoglasnu sudačku pobjedu.

Svoj nepobjedivi niz sada je protegnuo na 19 pobjeda zaredom.

Rose zaustavila Weili, krvavi rat u lakoj

Posljednji put Rose Namajunas (11-4) šokirala je svijet i nokautom u prvoj rundi nad Zhang Weili (21-3) vratila pojas slamka kategorije. Ovoga puta teško je bilo za očekivati isti rasplet, no 'Thug Rose' pokazala je još jednom da je s pravim mentalnim pristupom nezaustavljiva.

Slavila je podijeljenom odlukom sudaca nakon pet rundi intenzivne borbe dobro se namučivši kako bi šampionski pojas ostao u njezinu vlasništvu.

Dojam cjelokupne borbe jest da je mogla otići na obje strane. Kineskinja je, za razliku od prvog okršaja, pokazala kvalitetu i vjerojatno je osvojila prve dvije runde. Uspijevala je srušiti Namajunas te dominirati u parteru. No, Rose je sličnom mjerom uzvratila u nastavku meča pa je sudačka odluka na koncu bila kako Kineskinja ipak nije napravila dovoljno da bi postala prvakinja.

MMA: UFC 268-Namajunas vs Zhang

Vrlo dobru i zanimljivu borbu pružili su Justin Gaethje (23-3) i Michael Chandler (22-7). Krvavi rat od 15 minuta i pravi vatromet odvio se kao jedna od uvodnih borbi zbog kojih su američki novinari počeli polemizirati o borbi godine.

Iako nije bilo prekida i Gaethje se nakon poraza od Khabiba vratio pobjedničkim navikama jednoglasnom sudačkom odlukom, akcije nije nedostajalo.

Visok tempo i ubitačan ritam krenuli su praktički od samog starta. I prvu dionicu bolje je izvukao Chandler, koji je uzdrmao Gaethjea. No, u drugoj su se stvari okrenule. Gaethje je teškim aperkatom poslao Chandlera na pod i pravo je čudo što već u drugoj rundi nije uspio završiti borbu. I u trećoj je Gaethje pokazao više premda je Chandler imao svoje trenutke, no fizički umor bio je prevelik.

MMA: UFC 268-Gaethje vs Chandler

Od ostalih borbi valja istaknuti spektakularnu pobjedu nokautom Chrisa Barnetta nad pulenom Stipe Miočića Gianom Villanteom. Barnett je slavio stražnjim kružnim pa udarcima na tlu u drugoj rundi.

Do pobjede je stigao i Marlon Vera, koji je front kickom zaustavio velikog Frankieja Edgara dok je još jedan spektakularan nokaut isporučio Alex Pereira. Proslavljeni kickboksač i debitant u UFC-u letećim koljenom ugasio je Andreasa Michailidisa.

VIDEE BORBI POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka