Obavijesti

Sport

Komentari 70

Nek priča tko god što hoće, ali ovo je najveća utakmica ikad...

Nek priča tko god što hoće, ali ovo je najveća utakmica ikad...
1

Nije korektno pričati o jednom detalju, o penalu iz koga je Barcelona postigla peti gol, a ne spomenuti svih 7-8 ili više spornih detalja, a bilo ih je i na štetu Barcelone, rekao nam je Goran Vučević

VIDEO

Oni koji su gledali pobjedu Barcelone nad PSG pamtit će je do kraja života, a  oni koji nisu, žalit će do kraja života, jer je ovo utakmica koja će ući u povijest nogometa. Sve ostalo je manje važno, kaže bivši igrač Barcelone Goran Vučević. 

Čim je završila utakmica Barcelone i PSG-a, telefon Gorana Vučevića zatrpale su poruke i pozivi. Svi su željeli čuti njegovo mišljenje o tome je li ovo najbolja utakmica Barcelone u povijesti, je li ovo najbolja momčad Barcelone u povijesti, ali i je li Barca prošla uz obilatu pomoć njemačkog suca Denisa Aytekina...

Teško da će itko ovo ponoviti

- Toliko je različitih aspekata s kojih se može gledati na ono što se dogodilo na Camp Nou, da se o toj utakmici može, a vjerojatno i hoće, pričati danima. I samo jedno je sigurno, tih 6-1 će ući u povijest nogometa, i teško da će ikad više netko napraviti takav preokret - kaže Vučević i dodaje:

- Taktički gledano, Barcelona je potpuno nadigrala PSG, a to je napravila na svoj uobičajeni način. Čudi me da Unaj Emery, koji bi morao dobro poznavati Barcelonu, nije znao, ili nije predvidio kako će Barcelona igrati. Uvijek kad gube s dva ili više razlike, Barcelona svoj sustav 4-3-3 mijenja u 3-4-3, što im daje ofenzivniju dimenziju, ali i ostavlja puno prostora za kontra napade. Umjesto da i PSG odigra otvorenije, oni su stali u čvrsti blok. Nominalno je to bilo 4-2-3-1, a u stvarnosti 10-0, jer su svi bili zbijeni na 25-30 metara od gola - kaže Vučević i dodaje:

- Nedopustivo je da momčad vrijedna 300 milijuna eura, s toliko kvalitetnih i sjajnih igrača tako zatvoreno odigra. Pogotovo što je Emery mogao vidjeti da je u par navrata, kad su se otvorili, nekoliko puta opasno zaprijetili, na koncu, tako su i gol postigli. Meni se čini da je više ovu utakmicu izgubio PSG, nego što ju je Barcelona dobila. 

Ono na Suarezu nikad ne bih sudio

Nije Vučević bježao ni od pitanja vezanih za odluke suca Denisa Aytekina, koji je po mnogima 'pogurao' Barcu do velikog preokreta. 

- Nije korektno pričati o jednom detalju, o penalu iz koga je Barcelona postigla peti gol, a ne spomenuti svih 7-8 ili više spornih detalja. Penal na Suarezu po meni nije bio, ja ga ne bih nikad svirao, ali bilo je prije toga nekoliko odluka i na štetu Barcelone. Povlačenje Messija od strane Verrattija je najbolji primjer. Po meni bi suđenje trebalo ostati u drugom planu, jer je dalje prošla bolja momčad, momčad koja je to igrom na terenu zaslužila. 

Mnogi postavljaju pitanje zašto Barcelona nije uvijek ovako 'gladna', zašto uvijek ne igraju ovako dobro. 

- To je razumljivo, veliki klubovi igraju toliko važnih utakmica tijekom sezone da im se s vremena na vrijeme zalomi i loša predstava, poput one u Parizu. Ritam je ubitačan, pogotovo jer su svi ti igrači reprezentativci, i uopće nemaju vremena za odmor. A od njih se u svakoj utakmici očekuje uvjerljiva pobjeda.

Više od kluba

Vučević se osvrnuo i na priče koje su kolale uoči uzvrata. Vjerojatno potaknuti visokim porazom u prvoj utamici u Parizu, brojni komentatori bili su spremni pokopati Enriqueovu momčad i ustvrditi da je ovo kraj jedne povijesne ere.

- To sigurno nije istina, niti je ovo kraj jedne velike ere, niti je ovo kraj jedne velike momčadi. Iskreno, vjerovao sam da Barcelona može napraviti preokret, jer ako je to itko u stanju, onda je to ova momčad.

- Barcelonu se ne smije podcijeniti, njihov slogan ''Mes que un club'' najbolja je potvrda za to, oni su više od kluba. Tako se pričalo i kad je odlazio Guardiola, tako se priča i sada, ali nema straha, to je ipak Barcelona, Cruyffova priča se sigurno nastavlja i dalje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja