Obavijesti

Sport

Komentari 1021

Ipak srebro, ali zlatnoga sjaja! Glavu gore, za nas ste prvaci...

Ipak srebro, ali zlatnoga sjaja! Glavu gore, za nas ste prvaci...
67

Francuska je prvak svijeta, Hrvatskoj ide srebro nakon junačke borbe u finalu u kojem nam je sreća okrenula leđa. Francuzi su slavili 4-2, ali imali su duplo manje udaraca i šansi. Vatreni, za nas ste šampioni...

VIDEO

Suze su tekle niz lica hrvatskih igrača, Francuzi su na drugoj strani slavili i bacali Didiera Deschampsa u zrak. Kad je počela svečanost dodjele medalja, nebo se otvorilo.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:38

Kao da je i ono zaplakalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
World Cup - Final - France v Croatia

No nema potrebe za suzama, Vatreni su ostavili srce i dušu na terenu, borili su se do zadnje sekunde i za nas su oni prvaci. I zato, dočekajmo naše heroje i zaplješćimo im.

Zaslužili su zlato!

Francuska je slavila 4-2 i osvojila svjetski naslov, ali osvojila ga je uz puno, puno sreće. Pa ljudi su vodili 2-1 nakon 45 minuta, a imali su jedan jedini udarac!

Kako to nazvati nego ludom srećom?!

U tom istom prvom dijelu Vatreni su imali preko 60 posto posjeda i sedam udaraca! Francuska se povukla, na prste jedne ruke možemo izbrojiti koliko je puta opasno izašla na našu polovicu.

U drugom poluvremenu ista stvar, Hrvatska je dominirala i treba ustati i zapljeskati Modriću, Rakitiću i društvu. Dečki, za nas ste prvaci!  Noge su posustajale, pluća su bila pri kraju, ali oni nisu posustajali. Borili su se do kraja, ali falilo je te proklete sreće, samo malo sreće i sve bi bilo drugačije. Prva šansa na utakmici, Mandžo zabija autogol!

SP 2018, Francuska - Hrvatska

Perišić fantastičnim golom vraća sve na početak, ali onda istog tog Perišića lopta nekako pogađa u ruku, a da je nije ni vidio. Nestor Pitana ide gledati VAR, gleda, gleda, gleda... I pokazuje na penal koji Griezmann pretvara u 2-1.

Ovakav penal dosuditi u finalu Svjetskog prvenstva... Nadamo se da je Pitana bio 100 posto siguran u to, jer ovo je možda i usmjerilo utakmicu.

Hrvatska je nastavila pritiskati, imala je sedam udaraca u prvom dijelu, Francuska jedan, a vodila je 2-1! Pazite, jedan udarac na gol, a imate 2-1, pa što je to nego luda, neviđena sreća?! U nastavku Hrvatska opet bolja, opet dominira i opet prima.

Pogbi je ostavljen milimetar prostora i Subašić mora loptu u mrežu.

World Cup - Final - France v Croatia

Kad je Mbappe zabio za 4-1, činilo se da će Francuzi napuniti našu mrežu do vrha, ali ovo je Hrvatska koja se nikad ne predaje. Mandžukić je pritisnuo Llorisa i kaznio njegovo poigravanje pred golom. Evo nas, na 4-2, ništa nije gotovo!

Krenuli su Vatreni u zadnji juriš. I izgorjeli... Nije išlo, ali nema veze. Ovo je čudo nad čudima, Hrvatska je igrala finale Svjetskog prvenstva! Da, srebrni smo, ali za nas je ovo zlato.

I zato, dočekajmo ove igrače onako kako zaslužuju, dočekajmo ih kao prvake!

World Cup - Final - France v Croatia

Zanimljivosti u finalu:

  • Mandžo je prvi igrač u povijesti SP-a koji je zabio autogol u finalu
  • Na ovom SP-u je ukupno zabijeno 12 autogolova, duplo više nego na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, a ono je držalo vrh po broju autogolova, dosad.
  • Kylian Mbappe postao je drugi najmlađi strijelac u povijesti finala svjetskih prvenstava nakon Pelea koji je 1958. godine zabio sa 17 godina i 249 dana. Francuz je imao 19 godina i 207 dana.
  • Olivier Giroud, prva špica Francuske, završio je Svjetsko prvenstvo bez udarca u okvir gola u 546 minuta...
  • Didier Deschamps postao je tek treći koji je osvojio SP kao igrač i trener, nakon Marija Zagalla i Franza Beckenbauera
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1021
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske