Obavijesti

Sport

Komentari 43

Neki novi junaci velikih derbija: Jakirović do dvije pobjede na krilima Petkovića i - pet heroja!

Neki novi junaci velikih derbija: Jakirović do dvije pobjede na krilima Petkovića i - pet heroja!
7

Sergej Jakirović svakim danom ima sve širi, ali i bolji igrački kadar. U jučerašnjem derbiju protiv Hajduka zaigrali su povratnici Rog i Ogiwara, a u protekla četiri dana oduševila su nas petorica nenadanih junaka

VIDEO

Četiri dana i dvije pobjede u Splitu. Dinamo je dvaput u kratkom periodu svladao Hajduk, oba puta Splićane svladao u "njihovoj kući". Domaći navijači nisu mogli istrpjeti veliku dominaciju Dinama na Poljudu, pa su u srijedu poslije velikog derbija već na stadionu izbili veliki neredi. Sergej Jakirović upisao je dvije velike pobjede, svoja prva dva "skalpa" protiv Hajduka. Bruno Petković očekivano je bio ponajbolji igrač "modrih" u ta dva derbija, no Jakirović je u tim dvobojima imao i - pet neočekivanih junaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Petkovićevo obraćanje Boysima

Pokretanje videa...

Obraćanje Petkovića Bad Blue Boysima 00:25

1. Ivan Nevistić

Dvije utakmice, sjajnih 90 minuta i bez primljenog gola. Ivan Nevistić je bio veliki junak onog prvog, subotnjeg derbija. Navijači Dinama i dalje pamte veliku obranu Nikoli Kaliniću u finišu utakmice, paradu kojom je sačuvao Dinamu sva tri boda. Iza Nevistića je teška sezona, godina u kojoj je naslijedio Livakovića, pa na kratko izgubio "jedinicu", a onda se opet vratio na gol.

Split: Zagrijavanje Dinama uo?i utakmice s Hajdukom

I nikako nije uspio dočekati jednu veliku utakmicu, jedan derbi u kojoj bi svima dokazao kako je on "taj", kako može biti prvi golman Dinama. Mnogi pamte njegove kiksove i neke loše reakcije iz prvog dijela sezone, pa neka sada svi pamte i taj Hajduk. Veliku obranu Kaliniću, način na koji je Dinamo odveo do bodova na Poljudu. A onda i u Kupu "zaključao" svoja vrata. 

2. Maxime Bernauer

Francuski stoper klasični je primjer cijele Dinamove sezone. U Maksimir je stigao kao zamjena za Josipa Šutala, pa kod Bišćana nije imao ozbiljnu minutažu, to se nije promijenilo ni dolaskom Jakirovića.  A onda je silom prilika zaigrao protiv Betisa u Sevilli, pokazao se itekako korisnim, pa si osigurao mjesto u početnoj postavi Dinama.

Dinamo je u finalu Kupa

I Bernauer je jedan od junaka prvog derbija, utakmice u kojoj Dinamova nije bila tako čvrsta kao u srijedu. Francuski branič je ispravljao pogreške Theophilea, bio miran u predaji i dobar u čitanju igre, lakoćom se nosio s Livajom, a onda krajem prvoga dijela sa svoje gol-linije spasio čisti gol Moufija. Zbog problema s leđima u drugom derbiju nije konkurirao. 

3. Ronaël Pierre-Gabriel

Možda i prvo ime Dinama, uz Brunu Petkovića, u ove dvije splitske utakmice. U Dinamo je stigao besplatno, brzo se adaptirao na novu sredinu, pa u dva ogleda s Hajdukom "zatvorio" lijevi bok. I kraj njega se nisu naigrali Sahiti ni Benrahou ni Kleinheisler... Francuz je fizički moćan, brz igrač koji razumije nogomet. 

Hajduk i Dinamo sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

U jučerašnjem je derbiju pokazao i nešto više kvalitete prema naprijed, u jednoj se situaciji "poigrao" sa Šarlijom, prošao pokraj njega poput brzog vlaka, pripremio veliki zicer za Špikića, ali je Lučić sjajno reagirao. Pierre-Gabriel će vrlo brzo zaigrati i na "svom" desnom boku, Dinamo je u njemu dobio strašnog igrača.

4. Sandro Kulenović 

Kakav dan za zagrebačkog dečka, velikog dinamovca. Sandro Kulenović je dobri duh Dinamove svlačionice, jedan od onih igrača koji istinski "živi" za Dinamo. I koji je odmalena sanjao kako će jednog dana u Dinamovom dresu riješiti derbi, zabiti toliko važan gol, proslaviti ga ispred Bad Blue Boysa. A to se konačno i dogodilo...

Split: Dinamo vodi, Kulenović je zabio za  za 1-0!

Kulenović na svakoj utakmici "grize" za pobjedu, prvi će s klupe za pričuve skočiti prema sucima, dati podršku suigračima, u svakom trenutku biti "pozitiva s klupe". I to se cijeni. Kulenović će u finišu sezone zasigurno dobiti još više minuta, a na drugom derbiju s Hajdukom mogao je zabiti i još poneki gol. Ali i jedan je i više nego dovoljan. 

5. Petar Sučić

E taj dečko stvarno vrijedi. I na njemu će Dinamo u budućnosti zaraditi velik novac. Petar Sučić u posljednje je vrijeme jedan od najboljih igrača Dinama, radilica u sredini terena, igrač velikih trkačkih kapaciteta. A to je pokazao i na Poljudu (drugi derbi) u kojem je potpuno nadigrao puno renomiranije igrače Hajduka.

Hajduk i Dinamo sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Sučić pokriva velik prostor, daje ritam cijeloj momčadi, stalno se iz drugog plana ubacuje pred suparnička vrata. Taktički je besprijekoran, igri "modrih" donosi stabilnost. Dinamo je na Poljudu zaigrao u zanimljivom sustavu bez lijevog krila (desno bio Špikić), pa je Sučić zatvarao i tu poziciju. Što god je trebalo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki