Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nema brige: I bez Gavranovića i Hajrovića Dinamo je europski

Nema brige: I bez Gavranovića i Hajrovića Dinamo je europski
1

PRESKAČU ČEŠKU Mario Gavranović i Izet Hajrović ove sezone donijeli su 43 posto Dinamovih golova. Sad protiv Plzena Bruno Petković upada u špicu, a Dani Olmo se seli na desno krilo

VIDEO

Najbolji asistent Dinama u Europskoj ligi (tri asistencije), drugi po broju stvorenih šansi (osam, Olmo 13) i drugi najfauliraniji igrač Dinama (osam, Olmo 20), Mario Gavranović, neće igrati u Plzenu.

Pokretanje videa...

03:49

Nakon Izeta Hajrovića zbog kartona, za prvi okršaj s Viktorijom (četvrtak, 21 sat) otpao je zbog ozljede lista i Gavranović. “Plavi” su u Češkoj bez dva od tri najbolja igrača, Gavranović i Hajrović zajedno su u Europi i HNL-u, kad se zbroje golovi i asistencije, donijeli 43 posto Dinamovih golova. A upitan je i nezaliječeni stup obrane Theophile.

 

- Pa kome Gavro i Hajro ne bi nedostajali?! To su klase koje čine razliku i koji potezom mogu odlučiti utakmicu. Nedostajat će, ali Dinamo može nadoknaditi njihov izostanak. Momčad je stvarno sjajno posložena, pozicije su duplane i zbog toga se neće toliko osjetiti igra bez njih dvojice. Na nekim pozicijama Dinamo čak ima i po tri kvalitetna igrača, pa sam optimist. Što se tiče ovog sraza, doista šanse su 50:50. Prednost bi trebala biti uzvrat kod kuće, ali Viktoria je ozbiljna momčad, gledao sam je puno u Ligi prvaka i zbog toga Dinamo mora biti na oprezu. Ipak, vjerujem da se već u Češkoj može do pravog rezultata - rekao je Igor Cvitanović.

U prvih 11 na njihovim će se pozicijama naći Bruno Petković i vjerojatno Dani Olmo (Moro upada u sredinu).

- Viktoria je najjači mogući suparnik! To je klasični hrvatski primjer: ako prođete, sve je OK, a ako ispadnete, bit će katastrofa. Koja to zapravo nije. Ni Dinamo ni Viktoria ne mogu biti u idealnoj formi jer su tek počeli s utakmicama, a “modri” su u prednosti jer su već šest mjeseci na okupu. Žao mi je što ne igraju Hajrović i Gavranović, momčadi kao što je Dinamo posebno može nedostajati napadač poput Gerda Müllera, a to je za naše pojmove Gavranović. Petković je ipak drukčiji tip napadača, ima drukčije kvalitete, iako je u Bruxellesu odigrao veliku utakmicu, pa je Bjelica pokazao da zna pripremiti momčad za obje napadačke opcije. Jako mi se sviđa Kadzior, igrač je po mom guštu, ali bio je nešto ozlijeđen, a s Olmom se, gdje god ga stavite, ne može pogriješiti - naglasio je Tomislav Ivković, trener Rudeša.

Sergej Jakirović, trener Gorice, dodao je:

- Dinamo je veliki favorit već u Plzenu. Vjerujem da će "modri" već tamo ostvariti rezultat kojim će pripremiti sve za uzvrat i prolazak u osminu finala. Neigranje Hajrovića i Gavranovića za ovakav Dinamo nije nikakav problem. Dinamo je prepun kvalitetnih igrača, koga god Bjelica stavi, ne može pogriješiti. Vidim da su još nešto lakše bili ozlijeđeni Kadzior i Atiemwen, a jako mi se sviđa ova opcija s Olmom na desnom krilu. Dinamo u veznoj liniji ima Gojaka, Ademija i Moru, na krilnim pozicijama Oršića i Olma, a to za naše prilike nije normalno. To su igrači koji se mogu nositi sa svima u Europi. Petković i Andrić su klase, obojica. Bjelica najbolje zna što radi, on će znati koga će izabrati. Dinamo je favorit, ja sam veliki optimist.

HNK Gorica na konferenciji za medije predstavila nove dresove

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu